SuperWoman - Fjørtoft produksjoner

Torsdag, 4 oktober, 2012 klokka 13:30:00
Torsdag, 4 oktober, 2012 klokka 18:00:00

Thea Danielsen Fjørtoft er stuntkvinne og skuespiller. Hun er den eneste i Norden som innehar denne kombinasjonen. «Superwoman» er en autobiografisk foredragsforestilling med utgangspunkt stuntkvinne´s erfaring, og refleksjoner rundt prosesser hun går igjennom i sitt yrke.

Skuespilleren har selv jobbet på over 25 film og TV produksjoner, som stuntkvinne. Tematisk er dette en forestilling om å følge drømmer og å sette seg mål, gjerne høye og uoppnåelige mål. Om å tillate seg selv å drømme om at alt er mulig. Dette er en en forestilling full av film og lyd, action og dramatikk, hvor stunt blir avslørt og forklart. Med utgangspunkt i stuntbransjen, berøres emner som grensesetting, tillit, mot, respekt, og verdien av å ha gode kollegaer som holder avtaler.

Forestillingen er en blanding av Theas egne erfaringer og hennes refleksjoner rundt dette. Som tittelen insinuerer kan oppdragene noen ganger bli vel spesielle. Forventningene om at en stuntperformer aldri slår seg, er udødelig, og aldri har betenkeligheter ved å gå høyere, lengre, fortere eller hardere, er i høyeste grad en myte som følger med yrket.

Å være stuntkvinne handler ikke nødvendigvis om å være jackass, eller kaste seg foran den første og beste bilen som kommer forbi. Presisjon, tillit, selvkontroll og tålmodighet er vel så viktig som mot, fysiske ferdigheter, mental styrke og til slutt litt guts.

VINNER AV GULLSEKKEN 2012 FOR BESTE PRODUKSJON!

Medvirkende
Thea Danilsen Fjørtoft: Skuespiller, Regi/Instruksjon, Koreografi, Scenografi, Kostyme, Tekst, Dramaturg
Lina Killingdalen: Tekst, Dramaturg
Chris Kondek: videodesign
Gordon Miles: Voice-over
Thorolf Tuestad: Tekniker, Lyddesign
Thomas Østgård: videodesign

Dato: torsdag 4. oktober
Tid: kl 13.30 og 18.00
Målgruppe: 12 år til voksne

Stad
Eksterne teatre
Eksterne teatre
6025
ÅLESUND
Kommune: