Surnadals hyllest til Pink Floyd

Laurdag, 16 februar, 2013 klokka 17:00:00
Laurdag, 16 februar, 2013 klokka 21:00:00

I september hadde dugnadsgjengen bak vinterens store Pink Floyd prosjekt i Surnadal øvings-kickoff på Kulturhuset i Surnadal. De 15 musikerne, -som utelukkende består av musikere og vokalister fra Surnadal, jobbet hele lørdag og søndag med innøving av de første 6 av tilsammen 14 låter som kommer til å utgjøre en storslagen Pink Floyd hyllest i Storstuå i Surnadal Kulturhus lørdag 16 februar neste år.

I første omgang ble det blant annet jobbet med låter som In The Flesh, Another Brick In The Wall part II, Brain Damage/Eclipse og Money. Sistnevnte i en utvidet versjon som kan høres på Pink Floyds liveplate Delicate Sound of Thunder. Pink Floyd gjorde ofte om på låtarrangementene når de spilte dem live, og forlenget dem med utvidede instrumentalpartier.

- Vi vil prøve å gjenskape noe av denne livefeelingen ved låtene når vi framfører dem, derfor har vi blant annet hentet mange av våre versjoner fra PULSE-plata, som er en liveplate fra 1995 sier Rune Dalager.

Prosjektet er et dugnadsprosjekt med tittelen Surnadals hyllest til Pink floyd, hvor alle impliserte stiller opp gratis og hvor billettinntektene vil gå uavkortet til oppgradering av teknisk utstyr i Storstuå på Surnadal Kulturhus. Dette vil komme både lokale aktører og gjestende stjerner ved kulturhusets scene til gode. Musikerene er plukket fra ulike leirer i Surnadals musikkmiljø og består av en god miks av unge og mer etablerte musikere, de fleste med bakgrunn i andre band. Vi kan navne blant annet Karstein Mauset fra Perikom, Stein Boge, Brage Kristian Einum og Oddbjørn Sponås fra Batteri og Jøran Norman fra Bohemian Cardigans. Ensemblet består av følgende musikere:

Slagverk: Oddbjørn Sponås
Perkusjon: Frank Hannasvik
Bass: Torbjørn Kvande
Tangenter: Rolf Paulsen og Brage Kristian Einum
Gitarer: Ola Langli, Jøran Normann, Stein Boge
Saksofon: Sander van der Loo
Backing Vocals: Kikki Moe, Astrid Hyldbakk, Lisa Botterli Flostrand
Vokalsolister: Kenneth Grytskog, Halvor Drøpping, Karstein Mauset

I tillegg er Karstein Telstad ved Kulturhuset ansvarlig arrangør og Rune Dalager er produsent og lydtekniker sammen med Pål Norman. Rolf Paulsen er musikalsk leder.

Hele produksjonen er lokalt produsert, og målet er å forsøke å vise mangfoldet av gode musikere og utøvere med tilhørighet til Surnadal.

-Vi valgte Pink Floyd fordi det er musikk alle av oss har et forhold til og som vi setter stor pris på. Samtidig tror vi at det finnes mange i vår region som kunne tenkt seg å gå på konsert for å høre oppleve denne musikken, spesielt med lokale venner, kjente og arbeidskollegaer som musikere på scenen. Siden store deler av musikken er forholdsvis krevende i tillegg til at den er godt kjent og mange kan disse sangene ut og inn, tilnærmer vi oss materialet med stor respekt og seriøsitet.

- Siden mange har et så sterkt forhold til disse låtene er det viktig at vi greier å gjenskape musikken så likt som overhodet mulig uten at vi mister energi og nerve i vår egen framføring. Vi legger derfor naturlig nok aller størst vekt på det auditive, men vi har også noen ess i ermet angående visuelle stunts i forbindelse med konserten, men disse holder vi tett inntil brystet enda en stund for ikke å røpe for mye på forhånd. Det vi imidlertid kan røpe er at publikum kommer til å få seg både en og to overraskelser..

Billettsalget er i gang fra torsdag 27.09 og det vil bli lagt ut to forestillinger samme dag. Først en familieforestilling klokken 17.00-18:45 med fri aldersgrense. I tillegg blir det en forestilling med 18-års aldersgrense klokken 21.00 hvor man kan nyte en aperitiff eller forfriskning i kulturhusets foaje fra klokken 20.00 og fortsette kvelden etter konserten på Vårsøg Hotell med videre sosialt samvær mm.

Stad
Surnadal Kulturhus
Surnadal Kulturhus
6650
SURNADAL
Kommune: