Teateret Vårt: Lille Eyolf

lille eyolf. Foto: Teatret Vårt
lille eyolf. Foto: Teatret Vårt
Tysdag, 1 april, 2014 klokka 19:00

I begynnelsen av ekteskapet var Rita og Alfred Allmers lidenskapelig forelsket. Men da lille Eyolf som nyfødd falt i gulvet mens mor og far var opptatt av hverandre, skjedde noe med forholdet deres.

De har brukt lang tid på å akseptere det varige handikappet lille Eyolf fikk. Nå er samlivet deres preget av følelseskulde og fravær. På hver sin måte prøver de å komme seg videre. Alfreds forsøk på å skrive en pedagogisk veiledning slår feil og Rita er oppslukt av sjalusi overfor svigersøsteren Asta, som på en merkelig måte står Alfred nærmere.

 

Oppsetningen av Ibsen drama om foreldrerollens utfordringer rammer rett ned i en av vår tids viktige temaer. Hvordan vil være foreldre? Hvordan kan barna våre lykkes? Kan kjærligheten overleve motgang og ulykke?

 

Enda en gang overrasker Ibsen med sin innsiktsfulle og tidløse tilgang til det moderne menneskets dilemmaer.

 

Peer Perez Øian har regien på ”Lille Eyolf”. Han har tidligere gjort forestillingen ”Til Kongo” ved Teatret Vårt. Hans iscenesettelse av ”Hedda Gabler” innbrakte en Hedda-pris som beste regissør, og forestillingen spilte i Washington under ”Northern Lights” festivalen og fikk strålende kritikk internasjonalt.

 

Premiere Teatret Vårt, Molde 28. mars 2014.

Spilletid: 2 timer 30 minutter (inkl. pause).

 

Regi: Peer Perez Øian

Scenograf: Olav Myrtvedt

Med: Valborg Frøysnes, Kamilla Grønli Hartvig, Bjørnar Lisether Teigen, Eldar Skar med flere.

Stad
Ingebrikt Davik huset
Bernt Hildrevegen 2
6270
Brattvåg
Kommune: