Teatret Vårt: En folkefiende

En folkefiende. Foto: Teatret Vårt.
En folkefiende. Foto: Teatret Vårt.
Laurdag, 2 februar, 2019 klokka 18:00

En komedie om demokrati og kapitalisme. Hvordan takle dagens samfunnsproblemer når vi ikke lenger kan snakke, lytte og diskutere med hverandre?

 

Doktor Thomas Stockmann og broren Peter er så forskjellige som man kan bli. Peter er konservativ og kapitalist, Thomas er en idealistisk rebell. Thomas praktiserer som lege på byens kurbad. Peter er byfogd, politimester og formann i badet.

Brødrene lever side om side i en norsk småby, ikke ulik andre norske småbyer. En dag oppdager Thomas at vannet i kurbadet, byens stolthet og turistmagnet, er forpestet. Å utbedre feilen vil ødelegge økonomien og livsgrunnlaget til den lille byen. Å ikke utbedre feilen vil ødelegge folks helse.

Den ene broren har retten på sin side, den andre har makten. Men ingen har svaret. Begge er sta. Begge er krenket. Begge er egoister.

Philipp Stengele er nok engang aktuell med klassiker for ungdom. Stengele ble nominert til Heddaprisen 2016 i kategorien for beste scenetekst for sitt tekstarbeid med Othello. Forestillingen ble også nominert til Heddaprisen 2016 i kategorien for årets barne- og ungdomsforestilling.

Stad
Arbeideren
Kommune: