Terje Rypdal Conspiracy

Terje Rypdal. Pressebilde. Fotokilde: Ålesund kommune, kultur
Terje Rypdal. Pressebilde. Fotokilde: Ålesund kommune, kultur
Onsdag, 4 oktober, 2017 klokka 19:00

Musikalsk sammensvergelse på toppnivå.

"Musikk er konspirasjon. De hemmelighetene vi utveksler - når det er på sitt beste, da finnes det ikke ord", det er Terje Rypdals egne ord om sitt nye band. Giganten som siden 60-tallet har banet vei for en helt egen måte å tenke gitar, musikk og komposisjon på, fyller 70 år i 2017. Terje Rypdal Conspiracy på ingen måte noe enkeltstående jubileums-prosjekt.

"I tankene startet dette bandet for lenge siden", avslører Rypdal, og forteller engasjert om ønsket om å spille med bassist igjen. Samarbeidet med Elephant 9 har vært og er fortsatt fruktbart, "så vi er allerede samspilt", sier Rypdal om bassist Nicolai Eilertsen, "og Ståle Storløkken har jeg spilt med så godt som siden barnehagen!". Rypdal forteller videre om et lydopptak fra en konsert i København i '81, med et trommespill han aldri noensinne hadde hørt maken til. Det var Palle Mikkelborg, Sveinung Hovensjø - og Pål Thowsen på trommer. "Han er den musikeren i Norge som spiller som Tony Williams", sier Rypdal.

Musikken som Terje Rypdal Conspiracy presenterer vil være satt sammen av eldre materiale, hovedsakelig fra Chasers- og Odyssey-perioden, i tillegg til noe nytt materiale. Det blir mange av de låtene de sjelden spilte live, og nye versjoner av de låtene som har blitt spilt. "Det er et utrolig tight band. Det er som Chasers på sitt kraftigste", sier Rypdal selv.

Stad
Parken Kulturhus
Kommune: