Til Kongo!

Tysdag, 4 september, 2012 klokka 18:00:00
Onsdag, 5 september, 2012 klokka 19:30:00
Torsdag, 6 september, 2012 klokka 19:30:00
Fredag, 7 september, 2012 klokka 19:30:00
Laurdag, 8 september, 2012 klokka 18:00:00
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

Til Kongo er en forestilling hvor tre norske skuespillere prøver å forstå hva som kan få unge norske menn til å slippe alt og reise på eventyr inn i det mørkeste Afrika.

Forestillingen Til Kongo starter i en klaustrofobisk fengselscelle i Kisangani og belyser tilsynelatende vennskapet mellom Tjostolv Moland og Joshua French. Men dette er kun på overflaten. Det viser seg snart at de tre skuespillerne er mer interessert i andre karakterer enn de faktiske personene Moland og French. De tre norske skuespillerne leter etter svar, men vikler seg lenger og lenger inn i et moderne drømmespill hvor det ikke finnes svar; hvor det ikke finnes noen sannhet; hvor det ikke finnes virkelighet. Det som er igjen er kun fiksjon og drømmer.

På samme måte som kapteinen Marlow i Heart of Darkness trenger lengre og lengre inn i den afrikanske jungel, trenger skuespillere dypere ned i menneskets ubevisste. Her utfordres de av sine egne fordommer og fascinasjoner, barbariske tendenser og ekstreme påkjenninger. Forestillingen undersøker hva som skjer når mennesket overskrider sivilisasjonens grenser og gir etter for de lavere instinkter som aggresjon, hevn og vold.

De norske skuespillernes egne historier flettes sammen med den symbolske romanfortelling og publikums fordommer overfor det primitive Afrika, så vel som overfor de to dødsdømte nordmenn. Vennskapet, eventyret og brytningen mellom helt og anti-helt er bare toppen av et isfjell. Under ulmer kolonialismen, rasismen, dødsstraff, Afrika, medias forenkling og norsk utenrikspolitikk.

Det er fjorårets Heddapris-vinner Peer Perez Øian som har regien. Sammen med koreograf Ingri Fiksdal garanterer han en forstilling med et sterkt fysisk uttrykk. Teksten spenner seg mellom Joseph Conrads "Heart of Darkness" og nyskrevne tekster av Kristian Lykkeslet Strømskag og ensemblet. Tekstutviklingen er en sparringsprosess mellom regissør, dramaturg, koreograf og skuespillere.

Etter forestillingen tirsdag 4. september kl. 18.00 inviteres publikum til samsnakk (ca. kl. 19.30, varighet 30 min)

Rollene spilles av Herman Bernhoft, som i 2011 mottok Hedda-pris for sin rolle som «Osvald» i Teatret Vårt sin oppsetning av «Gjengangere», Bjørnar Lisether Teigen som har vært tilknyttet Teatret Vårt i mange år og Eldar Skar, hjemvendt Moldegutt.

Til Kongo
Av: Kristian Lykkeslet Strømskag
Regi: Peer Perez Øian
Scenografi: Thomas Bjørnager
Lysdesign: Magnus Mikaelsen
Koreografi: Ingri Midgard Fiksdal
Med: Herman Bernhoft, Bjørnar Lisether Teigen og Eldar Skar

Stad
Plassen
6401
MOLDE
Kommune: