Total Solar Eclipse

Total Solar Eclipse
Fredag, 25 mars, 2016 klokka 19:00

Langfredagskonsert med vokalkvartetten Smyr
Langfredag blir det solformørkelse i Borgund kirke. Smyr har fått med seg filmskaperen Joseph Palacios fra Los Angeles som i anledning konserten har laget et kunstverk med utgangspunkt i temaet solformørkelse.

Til langfredagskonserten i Borgund har Smyr også med seg flere salmer av salmedikter Sindre Skeie, deriblant en urfremføring av en helt ny salme, skrevet til Smyr. Flere nye arrangementer er med på repertoaret. I tillegg går Smyr inn i låtmateriale de tidligere har brukt og ser egne tekster i et nytt lys.
Historien om Jesu lidelse og død har mange fellestrekk med det som har preget den offentlige debatten og opptatt mange den siste tiden, nemlig flyktningkrisen som i løpet av det siste året har kommet tett på oss alle. I konserten utforsker Smyr disse fellestrekkene, og ser påskeevangeliets temaer i sammenheng med å være jaget, uønsket, oppleve lidelse og død, men også glimt av håp, godhet og nestekjærlighet, som jo er kjernen i påskemysteriet.
Smyr består av Kristin Eidhamar Næss, Ingvild Drønnen, Anne Birte Bjørdal Hanken og Gunhild Marie Roald fra Ålesund. Vokalkvartetten har gjennom snart 20 år skapt sin egen musikk i grenselandet mellom jazz, folkemusikk, gregoriansk sang og moderne kirkemusikk. Kvartetten har utgitt to album, St. Sunniva i 2003 og Vandring i 2010.
Velkommen til en uforglemmelig påskekonsert!

Forhåndssalg på www.kulturialesund.no eller ved døra.
Billetter:
Voksne kr. 200,-
Honnør/Student kr. 150,-
Barn: kr. 50,-
http://www.smyr.no
https://www.facebook.com/Smyr-154859321192592/?fref=ts

Stad
Borgund kyrkje
Kommune: 
Kategori: