Tråder som binder av Marianne Boberg

Kunstneren Marianne Boberg. Fotokjelde: Ålesunds Kunstforening.
Laurdag, 11 april, 2015 klokka 00:00
Søndag, 12 april, 2015
Måndag, 13 april, 2015
Tysdag, 14 april, 2015
Onsdag, 15 april, 2015
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

Marianne Boberg har en lang kunstnerisk utdannelse bak seg bl.a. fem år i Italia ved Accademia di Belle Arti di Urbino og Scuola Internazionale di Grafica di Venezia. Hun har hatt flere separatutstillinger og kollektivutstillinger, tildelt priser fra inn- og utlandet og hatt flere styreverv bl.a. styreleder for Norske Grafikere. Hun er innkjøpt av Nasjonalgalleriet.

Marianne Boberg har ry for å være en faglig dyktig grafiker. Her i Ålesund er hun en ønsket og etterspurt lærer i grafikk ved Ålesund Kunstfagskole – hvor hun har vært engasjert i flere år. Hun arbeider vesentlig i den kresne og krevende teknikken koldnål, en teknikk som setter store krav til faglig dyktighet og nøyaktighet.

”Tematisk har jeg lenge vært opptatt av minner og erindringer og hvordan de blir bearbeidet. Noe husker vi veldig tydelig, andre minner skimter vi knapt konturene av. Hva vi husker er i stor grad med på å prege oss som personer, og for hver gang et minne eller en historie trekkes fram fra erindringsrommet endres den kanskje litt, noen motiv kan plutselig bli tydeligere, mens andre viskes ut. Måten jeg bearbeider mitt billedmateriale har mange paralleller til hvordan erindringen arbeider, der valører kan endres og billedelementer kan dukke opp i stad”

Stad
Kommune: 
Kategori: