Trebaatfestivalen i Ulsteinvik 2016

Foto: Trebåtfestivalen 2016.
Torsdag, 18 august, 2016 klokka 12:00
Fredag, 19 august, 2016
Laurdag, 20 august, 2016
Søndag, 21 august, 2016

– Mens vi venter på at nedgangstidene i næringslivet snur til noe positivt, slipper vi løs Trebaatfestivalen på folket. Alt fra Quiz-mesterskap, via foredrag med transpersonen John Jeanette Solstad Remø til fullt trøkk med Voice-vinner Knut Marius Djupvik og band. Det bare må bli bra, sier festival-leder Line Urke.

– Mens vi venter på at nedgangstidene i næringslivet snur til noe positivt, slipper vi løs Trebaatfestivalen på folket. Alt fra Quiz-mesterskap, via foredrag med transpersonen John Jeanette Solstad Remø til fullt trøkk med Voice-vinner Knut Marius Djupvik og band. Det bare må bli bra, sier festival-leder Line Urke.

Trebaatfestivalen med dobbel a, er i gang med forberedelsene til sin 11. festival, og vil også i år by på overraskelser i programmet når det hele åpnes med havna i Ulsteinvik er full av trebåter 18.-21. august.

– Trebaatfestivalen skal være en familiefestival, og det betyr at det vil være tilbud for liten og for stor – og at folkelivet i seg selv er en attraksjon i Ulsteinvik denne helga. Mens trebåtene er selve hovedattraksjonen og våre hovedgjester og vil skape rammen om festivalen i sentrum, vil det i år bli helt nye tiltak på gang, forteller Line Urke.

Det vil være et utall spennende utstillere, og et helt nytt sjørøvershow for barna er på trappene i år, stort tivoli og lokale utstillere med kystkultur og kortreist mat. I tillegg blir det en rekke vann-aktiviteter i havnebassenget, som FunBallz og palleløp. Og festivalpub i teltet torsdag til lørdag.

Quiz-mesterskap

– Vi starter med Sunnmørs-mesterskap i Quiz torsdag 18. august. Ettersom ingen andre har gjort hevd på å lage Sunnmørs-mesterskap i quiz, gjør vi det i allefall uoffisielt, smiler Line.

Mesterskap avholdes i Festivalteltet på Kulturalmenningen torsdag kveld, og blir ledet av den rutinerte quiz-verten Håkon Vestnes fra Larsnes.

– Vi blir nødt til å sette en begrensning på 50 lag, hvert lag med inntil 6 personer. Og det er allerede kommet innpåmeldinger fra sponsorer, som vil stille egne bedriftslag. Her er det bare å ta kontakt på mail til post@trebaatfestivalen.no. Vi lover flotte premier, sier Line Urke.

Transperson

Fredagskvelden starter med den utflytta utsteiningen John Remø, som også lever under navnet Jeanette Solstad. Transpersonen vil holde foredrag på Sjøborg, hvor John Jeanette vil fortelle om sitt liv, og hvordan det er å leve i en kropp med to forskjellige kjønn.

– Dette vil være et uvanlig foredrag, både underholdende og tankevekkende, med en menneskeaktivist, musiker, fotballidiot, ubåtsjef, statslos og transperson, forteller John Jeanette om seg selv.

Før John Remø ble kjent med sin egen Jeanette Solstad, rakk han å utdanne seg som ubåtkaptein, og var Norges yngste i en alder på 27 år.

I dag kan han se tilbake med langt mer avslappet holdning til seg selv og sine omgivelser, og lever et liv der han slipper å skjule sine to identiteter. Og det vil John Jeanette snakke om, uten å skjule verken alvoret eller humoren det framkaller.

Frank Sinatra, Tom Jones og Five Beats!

I Festivalteltet samme fredag kveld skal først Måløy-baserte Torskangerpoll Musikklag på scena med et forrykende musikkshow, blant annet med solisten Isak Søraa, som er kjent for sine Elvis-show. Denne gangen leverer Søraa og storbandet innhold fra menyen blant annet til Frank Sinatra, Tom Jones og John Barry. Storbandet og Søraa fikk stående applaus da konserten ble framført i Samfunnshallen i Måløy i januar og under Treskifestivalen i Stryn i februar.

– Dette gleder vi oss til, sier storbandet sin dirigent Lisbeth Helen Wåge.

Etter at publikum har trukket pusten og fått hjerterytmen ned i normalt gjenge igjen, stiller Hareids-bandet The Five Beats på scena for å spille til dans. Eldstemann i bandet er Jogeir Gjerde (75), og kanskje er dette siste muligheten til å få danse til musikken deres og se bandet spille live.

John Remø spilte i mange år i Five Beats, også etter at han flytta fra Ulsteinvik og til Oslo. Fredagen stiller han som vanlig bak tangentene, og transpersonen John Jeanette vil bli avløst på tangentene av Peter Demirov.

Fullt trøkk

– Vi har spart godbiten til lørdag, da Hareid-rap’erne Kontrollert Kaos er først ut på scena i Festivalteltet, før Red Hot med med The Voice-vinner Knut Marius Djupvik som vokalist drar i gang kvelden for alvor.

Det 11 mann store bandet med egen blåserekke leverer trøkk av en annen verden fra scena, og er et energisk liveband som har utviklet seg fra å være et rendyrka bluesband til å ha integrert stadig flere elementer av funk, soul og jazz, - og ser i dag på seg selv mer som et rhytm & blues-band av den gammeldagse sorten.

Red Hot kommer til Trebaatfestivalen rett fra studio Ocean Sound Recordings på Giske, hvor de også har spilt inn sitt siste album «Social Medicine», og deres dobbeltkonserter under Moldejazz har de siste 8 årene vært utsolgt!

– Vi har suksessen fra fjoråret friskt i minne, der reunion med «Charlie» fredag og kombinasjonen med BokkeReidars Bluesband og Side Brok lørdag nesten satte fyr i teltet. I år tror vi at vi har lykkes med å skape et bredt program som inkluderer flere aldersgrupper og muskelgrupper, og ulike hårfarger, sier festival-lederen.

Nytt av året

I tillegg til at arrangøren i år satser på å kåre en Sunnmørs-vinner i quiz, vil det også være to nye tilbud. Det ene er at det ubebygde arealet ved Sjøsida, på nedsiden av rundkjøringa, vil være disponibelt for bobiler.

– I et utmerket samarbeid mellom Ulstein kommune og eiendomsselskapet bak Sjøsida, vil dette bety at vi har et utmerket og sentralt tilbud for bobiler. Noe som har vært etterspurt tidligere, og som har måtte ta til takke med plasser ved Stålhaugen tidligere. Dette vil gjøre festivalen enda mer intim og gjøre den mer attraktiv, sier Urke.

I tillegg har arrangøren endret policy for kjøp av billetter, der det kun selges dagpass og helgepass for det som skjer i Festivalteltet, mens billetter til foredraget med John Jeanette på Sjøborg selges separat.

– Husk at det da vil være begrenset antall billetter, og at det selges med early bird-priser før 1. juli. Billettsalget starter i dag på nettstedet sjoborg.no, sier Line Urke.

Stad
Kommune: