Trebaatfestivalen: Samuel Massie

Samuel Massie. Pressefoto.
Samuel Massie. Pressefoto.
Onsdag, 12 august, 2015 klokka 19:00

Samuel var gitt opp av nesten alle.

- Skrev testament som 18-åring

Som 18-åring sto Samuel Massie til rors på «Berserk» med kurs for Sydpolen. Testamentet var skrevet. Kort tid senere forsvant tre av kameratene da skuta gikk ned, og er fortsatt ikke funnet. Da ble livet til Samuel snudd opp-ned, nok en gang!

Under Trebaatfestivalen vil Samuel Messie fortelle sin historie, - om unggutten som slet på skolen, skulket mer enn han var til stede som 16-åringen, og som havnet i trøbbel med politiet.

Historien om den dyslektiske unge bergenseren som var i ferd med å skli ut, ble annerledes da den fortvilte moren gikk bak ryggen hans og søkte han inn på friluftlinjen på en folkehøgskole i Nord-Norge. Gutten som gikk i saggebukse og hettegenser hadde knapt hatt annet enn asfalt under skoene, men i morens søknad var han beskrevet som en ung lystig gutt, som elsket naturen og som trivdes best under åpen himmel.

Der traff han læreren Jarle Andhøy, som ble hans nye ledestjerne.

 

Vendepunkt

Det første vendepunktet i livet til Samuel Massie kom på folkehøgskolen; da han skulle sove ute i telt vinterstid. Det hadde han aldri gjort før. Han hadde aldri gjort opp ild med vedkubber ute i naturen på egen hånd. Og han fikk føle hvordan det var å gå tre timer på beina i løs snø og 15 minusgrader, i dongeribukse og uten gamasjer…

Det neste dramatiske vendepunktet i Samuels unge liv skjedde et par år senere. Jarle Andhøy og Samuel har forlatt skuta og var på veg over ismassivet  til Sydpol-punktet på ATV, mens resten av mannskapet – tre kamerater, ventet i skuta «Berserk».

Underveis til polpunktet ble nødpeilesenderen på «Berserk» utløst, og de to returnerte. Tilbake ved iskanten fant de ikke «Berserk» eller mannskapet. Det eneste letemannskaper har funnet av betydning, er en tom redningsfåte.

 

Skrev bok

I år fyller Samuel Massie 23 år, og det som var en ung rebell med lese- og skrivevansker, har skrevet bok om sitt raske liv. «Hold fast» er Samuel sin egen historie om hvordan han gjenvant troen på seg selv og eget liv. Budskapet hans er enkelt: Kan jeg få det til, så kan alle.

Det er med utgangspunkt i sin egen bok at Samuel Massie forteller om hvor lett barn og unge blir gitt opp og ikke får en ny sjanse i livet. Og i dette foredraget forteller Samuel Massie om hvordan nye omgivelser og utfordringer sakte men sikkert endret hele hans innstilling til livet.

Dette er en historie om hvordan en dyslektiker uten norskkarakterer kunne ende opp med å skrive bok. Samuels historie inspirerer til aldri å gi opp menneskene rundt oss.

Billettar 
Du kan kjøpe billettar på nettsida (sjå over, klikk på klokkeslettet), i Servicetorget ved Ulstein rådhus (tlf 70 01 75 00, mån-fre 08-16) og i Kinokiosken (ope 45 min før kvart arrangement).

Billettpris
Vaksne kr 250,-
Born (til og med 15 år) kr 190,-

Ungdom (16-20 år) kan kjøpe billett i Servicetorget og i Kinokiosken til 25 % redusert pris. Dette er eit tilbod frå Møre og Romsdal Fylke.

Billettar i sal frå onsdag 3. juni kl 09.00.

Stad
Sjøborg kulturhus
Sjøgata 10
6065
Ulsteinvik
Kommune: