Trondheimsolistene

Trondheimsolistane. Pressebilde.
Trondheimsolistane. Pressebilde.
Onsdag, 8 oktober, 2014 klokka 19:30

Folkemusikerne Gjermund og Einar Olav Larsen fra Verdal har gjort furore både nasjonalt og internasjonalt de siste årene, ikke minst i samarbeid med TrondheimSolistene. Suksessformelen har vært det energiske samspillet og de glitrende verkene av Gjermund Larsen: Førde- og Osa-suiten. Vakker og humørfylt musikk (med blant annet populære Trønderbarokk"). Nå har denne trønderske troikaen for første gang spilt inn musikken, og plata gis ut på selskapet Øra fonogram og slippes 25. september i år

Gjennom sine konserter og turnèer over store deler av Europa, Asia USA og Brasil har TrondheimSolistene utviklet seg til å bli et av de mest spennende kammerorkestrene på den internasjonale arena.

Dagens kunstneriske leder, Øyvind Gimse, har siden 2002 videreført utviklingen av TrondheimSolistene som et topp profesjonelt ensemble med stor internasjonal anerkjennelse. Konsertene preges av humør, spontanitet og intensitet. Orkestret samarbeider med solister som Truls Mørk, Martin Fröst, Marianne Thorsen, Leif Ove Andsnes, Tine Thing Helseth, Håvard Gimse og Ole Edvard Antonsen.
Fremfor alt er det langvarige samarbeidet med Anne-Sophie Mutter et tydelig bevis på TrondheimSolistenes kvalitet og innspillingen av Vivaldis "Årstidene" på Deutsche Grammophon har lovprist over hele Europa. TrondheimSolistenes tre siste utgivelser har resultert i to Spellemannpriser og seks Grammynominasjon.
Ledsagerbevis OK

Stad
Rauma kulturhus
Kongens Gate 7
6300
Åndalsnes
Kommune: