Utstilling - Markus Lantto

Alle rettigheter: Markus Lantto. Fotokjelde: Møre & Romsdal Kunstsenter.
Måndag, 24 oktober, 2016 klokka 00:00
Tysdag, 25 oktober, 2016
Onsdag, 26 oktober, 2016
Torsdag, 27 oktober, 2016
Fredag, 28 oktober, 2016
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

Markus Lantto er en kunstner som på mange måter er grensesprengende i sin praksis. Hans installasjoner omfavner en rekke kunstarter og tradisjoner, og han beveger seg med en befriende letthet ut og inn av både musikkens og litteraturens verden.

Håndverket er sentralt i mange av hans installasjoner, og han jobber også som instrumentmaker. Den nitide sansen for detaljer går hånd i hånd med en evne til å alltid tørre å gå nye veier og være uforutsigbar i hans kunstneriske prosjekter. På Møre og Romsdal kunstsenter vil han vise nye arbeider i en utstilling som vil romme foto, skulptur og lyd.
”En konstkonsulent sa till mig att det är svårt att välja mig som konstnär till ett utsmyckningsuppdrag, för man vet aldrig vad man får. Nej, hur ska man kunna veta det? ’På den här väggen får vi plats med tre Markus Lantto och en Odd Nerdrum’. Själv väntar jag med spänning på att jag ska vilja börja måla med oljefärger. Det har inte hänt på över tjugo år, så det kan ju bli precis vad som helst.”
Markus Lantto har en mastergrad fra Konsthøgskolan i Umeå, samt en videreutdanning i artist books fra samme sted. Han har deltatt i en rekke utstillinger i Inn- og utland, og hatt separatutstillinger blant annet i Kurant Visningsrom i Tromsø og Heimdal Kunstforening i Trondheim. I 2014 ga han ut sin debutroman ”Bruken av gjedde” på Det Norske Samlaget. Lantto kommer fra Masugnsbyn i Sverige, men bor og arbeider i Trondheim.

Utstillingen er støttet av Norsk Kulturråd

Stad
Møre og Romsdal kunstsenter
Kommune: 
Kategori: