Utstilling med Leonard Rickhard

Maleri av Leonard Rickhard. Alle fotorettigheter: Leonard Rickhard.
Fredag, 4 oktober, 2013 klokka 00:00
Laurdag, 5 oktober, 2013 klokka 00:00
Søndag, 6 oktober, 2013 klokka 00:00
Tysdag, 8 oktober, 2013 klokka 00:00
Onsdag, 9 oktober, 2013 klokka 00:00
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

Leonard Rickhard fra Tvedestrand, er en kunstner som Aalesunds Kunstforening er utrolig glad og stolt over å endelig å kunne ”dele” med dere. Det er for øvrig første gang han stiller ut her.

Leonard Rickhard har en ubestridt posisjon i norsk kunstliv og hans innstendige arbeid med maleriet har gjort ham til en av de viktigste malerne i vår tid. Det ”rickhardske” billedunivers er særegent og umiskjennelig, slik at har man først sett verk av Leonard Rickhard vil man straks dra kjensel på hans karakteristiske bildeverden: isolerte mennesker som utfører et arbeid, plansjetegninger, modellfly, hus og bjørketrær, fugleskap, militærbrakker - for å gi noen ”enkle” stikkord. Leonard Rickhard har uttalt at ”utstillingen er mitt kunstneriske mål” – og den enkelte utstilling er resultat av en svært langsom prosess med mange avveininger.

Lotte Sandberg skriver i aftenposten 17.10.2012 ” Rickhards objekter og figurer er tydelig artikulert og bildene oppleves som klare og rasjonelle, men paradoksalt nok også uklare og irrasjonell; de unnslipper mening lik uløselige gåter”.

Hans cv viser prestisjefylte innkjøp både til offentlige og privat samlinger, bl.a. Moderna Museet i Stockholm, Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst, Nasjonalgalleriet, Museet for Samtidskunst i Oslo, Dronning Sonjas samling, Telenor og. Storebrands Kunstsamlinger. Han var festspillutstiller i Bergen 2009. Filmfestivalutstiller i Haugesund i 2010. Han mottok Prins Eugen-medaljen på Stockholms slott i 2000 og ble utnevnt til ridder av 1. klasse av Den kongelig St.Olavsorden i 2009. I 2012 ble det utgitt en gjennomillustrert bok om kunstneren på Arnoldshe Art Publishers, som dokumenterer Leonard Rickhards 40 årige kunstnerskap.

Stad
Aalesunds Kunstforening
Kommune: 
Kategori: