utstilling med Richard Alexandersson

fotokjelde: Richard Alexandersson
Torsdag, 16 april, 2015 klokka 00:00
Fredag, 17 april, 2015
Laurdag, 18 april, 2015
Søndag, 19 april, 2015
Måndag, 20 april, 2015
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

utstillingsåpning: torsdag 16. april, kl. 19:00

Richard Alexandersson skaper en ny tredimensjonal virkelighet i gallerirommet i sin utstilling på Møre og Romsdal kunstsenter. Hans animasjoner gestalter virtuelle landskap som ser ut til å befinne seg i et udefinert stadie av kollaps, et sted mellom ødeleggelse og tilblivelse. I en installasjon som favner hele rommet blir publikum omringet av landskapet som forsøker å fremstå som virkelig – eller kanskje overlegent virkeligheten, samtidig som det er fanget mellom sin egen unaturlige uavhengighet og todimensjonale begrensning.

Alexanderssons arbeider kan ha en urovekkende virkning i det de unndrar seg en tradisjonell fortolkning, og beveger seg over i et surrealistisk univers. De balanserer i en verden som veksler mellom å fremstå dystopisk og utopisk, og som publikum blir vi konfrontert med denne tvetydigheten.

”Jag utforskar med dessa arbeten tankar om virtualitet, den kreativa processen och mötet mellan skilda verklighetskonstruktioner, samt den beständiga drömmen om ett ultimat självrealiserande.”

Richard Alexandersson har en mastergrad fra Kunsthøyskolen i Oslo, og har også gått på Konsthögskolan i Malmö. Han har stilt ut blant annet på SOIL Gallery i Seattle og House of Foundation i Moss. Han deltok også på Høstutstillingen på Kunstnernes hus i 2014.

Stad
Kommune: 
Kategori: