Utstilling med Tom Gundersen

Einar Økland. Metalltrykk. Alle rettigheter: Tom Gundersen.
Laurdag, 10 mai, 2014 klokka 00:00
Søndag, 11 mai, 2014 klokka 00:00
Tysdag, 13 mai, 2014 klokka 00:00
Onsdag, 14 mai, 2014 klokka 00:00
Torsdag, 15 mai, 2014 klokka 00:00
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

Tom Gundersen f. 1951 i Skien, bosatt Drammen, presenterer seg for første gang her i kunstforeningen. Utstillingen har tittelen ”Ansikt til ansikt til ansikt” og viser portretter og også kvinneakter i teknikkene tresnitt./metalltrykk.

Tom Gundersen er grafiker og tegner, og har også arbeidet som avistegner og illustratør. Han har sin utdannelse fra Statens Kunstakademi og har vært en aktiv utstiller og har gjort flere utsmykkingsoppgaver, bl.a. i. Stortinget Ibsenhuset Skien Den norske ambassade, Berlin, Tyskland. Universitetet i Oslo og hos Europarådet, Strasbourg. Han kan vise til innkjøp av Nasjonalmuseet, Museet for samtidskunst, Nasjonalgalleriet, Stortinget m.fl. Selv sier kunstneren:

”Portrettet har alltid vært min hovedinteresse. Resultatet har blitt en omfattende serie personer i norsk kultur, forfattere, komponister og billedkunstnere., og de er ikke laget på oppdrag.
Jeg kaller dem omveiens portretter. De forteller ikke om det direkte møte med modellen, men går alltid veien om kunst og kulturhistorien. De er et forsøk på å hanskes med byrden av den lange portrett-tradisjonen på en uhøytidelig og humoristisk måte.”

Stad
Aalesunds Kunstforening
Kommune: 
Kategori: