Utstilling - Siv Bugge Vatne

Alle rettigheter: Siv Bugge Vatne. Fotokilde: Møre og Romsdal Kunstsenter
Torsdag, 18 oktober, 2018 klokka 00:00
Fredag, 19 oktober, 2018
Laurdag, 20 oktober, 2018
Søndag, 21 oktober, 2018
Måndag, 22 oktober, 2018
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

Siv Bugge Vatnes formspråk kjennetegnes av en sterk materialitet og tilstedeværelse. Hun skaper skulpturer og objekter hvor utgangspunktet er historiske kilder, vitenskap og natur. Motivasjonen bak verkene er å stable materialer og ord til de til sammen strekker ut et poetisk og meningsbærende rom.

Selv om et eksistensielt alvor kan anes i mange av hennes installasjoner, møter hun materialene med en lekenhet og underliggende humor. Slik lykkes hun i å trekke betrakteren med inn i hennes visuelle betraktninger. Tyngde og balanse er elementer som også gjerne integreres i hennes skulpturer der de svever i limbo som en påminnelse om livets mange balanseøvelser.

Siv Bugge Vatne er født og oppvokst i Molde, bor og jobber i Oslo. Hun har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i oslo og Gerrit Rietveld Academie i Nederland. Verkene hennes er representert i flere samlinger, som Kunstmuseet KUBE, Punkt Ø og Statens Konstråd i Sverige, og hun har de senere år vist sine arbeider blant annet på ved Nordnorsk kunstsenter og Galleri TM51, og stilt ut med Prosjektrom Normanns på Untitled i San Fransisco.

Utstillingen er støttet gjennom Statens utstillingsstipend, Norsk Kulturråd og Billedkunstnernes Vederlagsfond.

www.sivbuggevatne.com

Utstillingsåpning: torsdag 18. oktober klokka 19

Stad
Møre og Romsdal kunstsenter
Kommune: 
Kategori: