Utstilling - Steinar Hansen

Alle rettigheter: Steinar Hansen. Fotokilde: Aalesunds Kunstforening.
Laurdag, 1 oktober, 2016 klokka 00:00
Søndag, 2 oktober, 2016
Måndag, 3 oktober, 2016
Tysdag, 4 oktober, 2016
Onsdag, 5 oktober, 2016
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

Steinar Hansen har sin utdanning fra Statens kunst og håndverksskole i Oslo, med etterutdanning fra Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling for litografi.
Han har tidligere stilt ut hos blant annet Galleri Ismene i Trondheim, Galleri Henrik Gerner i Moss og hos Deichmanske bibliotek, avdeling Nydalen. Han har også stilt ut i Ålesund Kunstforening; i 2003 og sist i 2008. Kunsten hans er innkjøpt av Trondheim Kommune og Trøndelag Fylkeskommune.

Steinar Hansen har et ekspressivt uttrykk. Det som ofte kjennetegner bildene hans er menneskefigurer i bylandskap, ofte i en kunstig og overnaturlig fargesetting.
Fargen spiller en stor rolle i bildene hans, og med fargene ønsker han å understreke bildets psykologi. Fargene er også med på å skape dynamikk; Ved å gi hver del av bildet sin egenfarge blir øyet ledet rundt i bildet. Dette gir bildet rytme, som igjen er med på å understreke betydningen i bildet. Det er ofte hverdagslige observasjoner som danner utgangspunktet for bildene til Steinar Hansen. Han tar for seg spørsmål om identitet, med utgangspunkt i den moderne tids forholdsvis nyervervede mobilitet. Hvilket uttrykk får dette i hverdagen og i bybildet? Hva er et hjem? Er det der vi bor nå, eller er det der vi kommer fra? Dette er spørsmål Steinar Hansen ønsker å utforske når han utvikler sine motiver.

Stad
KHÅK Kunsthall
Kommune: 
Kategori: