Utstilling Tom Monsås: NIHIL

Tom Monsås, NIHIL (utsnitt, 2015). Teknikk: olje på MDF.
Fredag, 12 februar, 2016 klokka 00:00
Laurdag, 13 februar, 2016
Søndag, 14 februar, 2016
Måndag, 15 februar, 2016
Tysdag, 16 februar, 2016
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

Kan vi tillate oss å skape kunst av lidelse? Hvor ligger i så fall etikken i å fremstille katastrofer og menneskelig lidelse i kunst? Kan vi unngå at fremstillinger av ulike katastrofer i kunsten blir redusert til ren estetisisme og at vi som betraktere blir redusert til sensasjonslystne tilskuere? Hvordan skal vi tenke omkring bruk av katastrofer som tema i kunsten, og hva er målet med en kunstnerisk praksis som tar for seg voldsestetikk?

Med utgangspunkt i terrorangrepet på Bataclan i november i fjor undersøker kunstneren Tom Monsås disse problemstillingene i sin installasjon NIHIL. Ved gjenbruk av pressefoto fra terrorangrepet setter han søkelys på vår virkelighetsforståelse i møtet med katastrofer og lidelse: vår blindhet, og hvilke strategier man skal ta i bruk for å berøre med bilder i dag. Kan kunst bidra til å forstå meningen eller meningsløsheten i menneskelige katastrofer og lidelse?

Gjennom tematisering av Paristerroren behandler utstillingen noen av de sentrale utfordringene og konfliktene som preger verden i dag.

Åpningen av utstillingen er fredag 12. februar kl.19 i 1.etg. på Kunstmuseet KUBE. Velkommen!

Stad
Kunstmuseet KUBE
Kommune: 
Kategori: