Utstilling: Under 40. Ung norsk arkitektur 2013

Cassia Co-op Training Center Tyin Tegnestue Arkitekter. Fotograf: Pasi Aalto
Tysdag, 22 mars, 2016 klokka 00:00
Onsdag, 23 mars, 2016
Torsdag, 24 mars, 2016
Fredag, 25 mars, 2016
Laurdag, 26 mars, 2016
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

Romsdalsmuseet har gleden av å kunne vise utstillingen «Under 40. Ung norsk arkitektur 2013., som en del av det nasjonale utstillingsprogrammet for Nasjonalmuseet. Utstillingen åpnet 22. mars kl. 13.00 i Krona med foredrag ved Ivar Lyngner ved RODEO ARKITEKTER, om deres bidrag i utstillingen bl.a. med det spennende prosjekt med klimavennlige boliger på Bolsøya utenfor Molde.

Utstillingsperiode; 22. mars – 22. mai Hverdager 11.00-16.00/Helg 12.00-15.00

Ung norsk arkitektur på vandring

Hva kjennetegner generasjonen av unge norske arkitekter, og hvordan posisjonerer de seg i det norske og internasjonale landskapet? Hvem er disse arkitektene, og hva er de opptatt av? På hvilke måter skaper og former de noe nytt, og i hvilken grad vil de prege framtidens arkitektur?

Kroppsrom, fuglekasser og transformert bensinstasjon

Vandreutstillingen «Under 40. Ung norsk arkitektur 2013» presenterer elleve unge arkitektkontorer med partnere under 40 år. Utstillingen består av filmer, modeller, møbler og plansjer. Den inkluderer blant annet installasjonen «Kroppsrom» som er skreddersydd til menneskekroppen, fuglekasser med fuglesang fra sårbare fuglearter, boliger utviklet for framtidas klima og en transformert Shell-stasjon i Karasjok.

Hvordan jobber arkitektene, og hva er de opptatt av?

Utstillingen dokumenterer i hvilke deler av markedet de unge arkitektene skaffer seg fotfeste, og hvordan de danner seg nisjer for å skaffe oppdrag. Den stiller også en rekke spørsmål: På hvilke måter skaper og former de nytt? Hvor samfunnsengasjerte og opptatt av ideologi er de? Og hvordan forholder de seg til globale tendenser og norske byggetradisjoner?

Fem temaer, elleve kontorer

Prosjektene i utstillingen er fordelt under de fem temaene Romeksperimenter, Mellomrom, Steds- og byrom, Rom som forandrer og Rom for gjenbruk. Gjennom gruppeinndelingen belyses de unge kontorenes tilnærming til de enkelte begrepene og arkitektur for øvrig. De elleve kontorene som er representert i utstillingen er:

ATELIER OSLO • CTRL+N (CONTROL NEW ARKITEKTUR) • ERIKSEN SKAJAA ARKITEKTER • FFB (FELLESSKAPSPROSJEKTET Å FORTETTE BYEN) • HUUS OG HEIM ARKITEKTUR • LALA TØYEN • MDH ARKITEKTER• RODEO ARKITEKTER • SFOSL / MORK-ULNES • SUPERUNION ARCHITECTS • TYIN TEGNESTUE ARKITEKTER

Konkurranse: Hyggeligere nabolag

I utstillingen kan publikum delta i en konkurranse om utvikling av ideer som kan bidra til å gjøre deres eget nabolag hyggeligere. I løpet av utstillingsturneen vil Nasjonalmuseet kåre de to beste forslagene, som vil bli utarbeidet og realisert av museet og arkitektene i Lala Tøyen.

Utstilling på norgesturné

Utstillingen er produsert av Nasjonalmuseet og ble første gang vist i Nasjonalmuseet – Arkitektur 3. mai–29. september 2013. Fra mai 2014 til 2016 skal utstillingen vises i gallerier og museer i hele Norge. Den ledsages av en utstillingskatalog med artikler av blant andre Lisbeth Harboe (AHO) og kurator Anne Marit Lunde (Nasjonalmuseet).

Stad
Romsdalsmuseet
Kommune: