Veien til Mekka

Veien til Mekka. Foto: Teatret Vårt
Veien til Mekka. Foto: Teatret Vårt
Onsdag, 30 april, 2014 klokka 19:00

Av Athol Fugard. Dette er en historie om å leve utenfor det normerte, om makt og avhengighet. Hvor alene tåler vi å stå? Hva er prisen å betale for å gjøre som man vil? Og kan man egentlig ta makten over seg selv og sitt liv? Nå begynner den siste reisen.

Den natten mannen til Helen døde ventet hun at også lyset hennes skulle brenne ut. Men det motsatte skjedde. Lyset hennes begynte å brenne sterkere og sterkere. Og med et ble det klart for henne at hun måtte følge sitt kall. I de neste 15 årene bygget hun skulpturer på gårdstunet, hun sluttet å gå i menigheten og brukte all sin tid på å bygge sitt “Mekka”. I det vesle samfunnet ble hennes skulpturer sett på som avgudsbilder. Helen har skapt sitt univers i lys og former, hun har funnet sitt ”Mekka”, men Helen er ikke lenger så sterk som hun var.

Den lokale presten Marius står klar til å hjelpe og kan skaffe henne plass på gamlehjemmet. Det har vært brann i Helens hus, og han er redd for flere ulykker. Pastor Marius ønsker å beskytte Helen mot seg selv. På samme tidspunkt kommer den unge kvinnen Elsa tilbake fra byen. Elsa ser Helen som sitt forbilde og kjemper for at Helen skal få bli der hun alltid har vært. Men hva vil Helen?

Det er med stor glede Teatret Vårt kan presentere Kirsten Hofseth i denne forestillingen. Etter en lang karriere på Rogaland Teater, Nordland Teater og Den Nationale Scene ønsker vi Kirsten velkommen tilbake til Møre og Romsdal. Kirsten avslutter sin karriere på Teatret Vårt etter mer enn 40 år som skuespiller. Det var som ung skuespiller at Kirsten i 1972 var med å starte opp Teatret Vårt. Med seg på scenen har hun Karl Bomann Larsen og Helle Haugsgjerd. Regien er ved Jon Tombre.

Veien til Mekka er skrevet av sør-afrikaneren Athol Fughard i 1984. Stykket har premiere på Teatret Vårt 7. mars 2014. Forestillingen skal turnere i Møre og Romsdal og gjeste Den Nationale Scene i Bergen våren 2014.

 

- presentasjon frå Teatret Vårt:
Regi: Jon Tombre
Medvirkende: Kirsten Hofseth, Karl Bomann Larsen og Helle Haugsgjerd
Scenografi: Thomas Bjørnager
Lysdesign: Finn Landsperg

Stad
Sunndal kulturhus
Auragt. 2
6600
Sunndalsøra
Kommune: