VISER PÅ VEIEN - Maria Haukaas Mittet & Lars Bremnes

Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes. Pressebilete. Fotokjelde: Sunndal Kulturhus.
Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes. Pressebilete. Fotokjelde: Sunndal Kulturhus.
Torsdag, 28 februar, 2019 klokka 19:00

Fra januar til mars 2019 kan man se og høre Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes som to av i alt syv medvirkende artister på et av TV2s mest populære programkonsepter «Hver gang vi møtes». I musikalske møter mellom Maria, Lars, Sol Heilo, Elisabeth Andreassen, Trine Rein, Tom Mathisen, og Katastrofe, skapes det magi, nydelige musikalske opplevelser og gode samtaler.

For Maria og Lars var det en gjensidig beundring for hverandre som artister som sådde tanker om et musikalsk samarbeid, og ønsket om å gjøre en serie konserter sammen dukket opp.  

Fra 1. mars blir de nå å finne på turnéveien sammen, og møtes på scenen gjennom egne viser og andre sanger som har betydd mye for dem begge.

Konserten fremføres av Maria og Lars sammen og hver for seg, med et felles band bestående av: 

gitarist og musikalsk leder Bernt Rune Stray

keyboardist og multiinstrumentalist Stein Austrud

perkusjonist Karl Oluf Wennerberg

Vi garanterer en flott konsertopplevelse for publikum i alle aldre. 

 

Om Maria Haukaas Mittet

 

Maria Haukaas Mittet er fra Senja og har en lang bakgrunn som artist. I 2004 debuterte hun som plateartist og hennes første album «Breathing» solgte til gull.

Oppfølgerplaten «Hold On Be Strong» kom i 2008 og solgte til gull etter kun tre uker.

Tittellåten ble en internasjonal hit etter femteplassen i den internasjonale Eurovisjonfinalen.

I 2011 spilte Maria inn juleplaten «Lys Imot Mørketida» sammen med Oslo Gospel Choir, hvor hun synger flere låter på egen dialekt, og i 2014 gav hun ut sitt

første norskspråklige album «HEIM». Platen ble en stor suksess, og inneholdt både egenskrevne viser og andres på egen dialekt, med grobunn i den nordnorske visetradisjonen. Gjennom sanger som «Folk i Husan» (Kari og Ola Bremnes) «Himmel i mella oss» og «Heim» har Maria funnet hjem til musikken som ligger sitt hjerte nærmest, og i 2015 stakk hun av med seieren i TV-programmet «Stjernekamp», med en vise fra nord «Gjennom sorga går ei sang» (Halvdan Sivertsen). I 2017 og 2018 turnerer Maria også med sin egen konsertforestiling «Jåla fra Lakselvnes», der 12 nordnorske viser flettes sammen rundt egne historier om oppvekst, ensomhet og kjærlighet.

 

Om Lars Bremnes

Lars er født i Svolvær og har vært bosatt i Harstad siden 1997. Han debuterte med platen

«Stjernesukkertøy» i 1994, og har siden gitt ut syv album under eget navn. I tillegg har han også gitt ut to album med søsknene Kari og Ola Bremnes. I 2000 og 2006 vant Lars Spellemannprisen, og i 2009 ble han tildelt Prøysenprisen. I 2015 slapp han albumet «Himmel nok tel alle», hans syvende i rekken.

Tittellåten lå nesten tre måneder på NRK P1s A- liste.

Lars Bremnes jobber nå med ny plate og kommer i løpet av høsten ut med singelen «Elias». Mange har latt seg røre av sangen om flyktningen Elias gjennom en video på sosiale medier

Stad
Sunndal kulturhus
Auragt. 2
6600
Sunndalsøra
Kommune: