Viva la mamma

Viva la mamma. Foto:Den Norske Opera & Ballett
Laurdag, 29 august, 2015 klokka 19:00

Den Norske Opera & Ballett gir deg Donizettis tøysete opera om hvordan det kan gå når man skal sette opp en opera. Her lekes det med operakonvensjoner, primadonnanykker og behovet for å bli sett

Viva la mamma er en vilter operakomedie med forførerisk musikk av den verdenskjente Gaetano Donizetti. Du husker kanskje hans mest berømte Don Pasquale? Et operaselskap prøver å sette opp en ny operaforestilling – den meget seriøse og alvorlige operaen Romulus og Ersilia. Prøvene er i gang, men en vanvittig temperamentsfull primadonna og hennes masete sangerektemann gjør livet surt for kollegaene deres. Primadonnaens rival og en aggressiv mamma som prøver å erstatte en udugelig tenor, fører til full forvirring blant alle de involverte.

Syv sangere fra Nasjonaloperaen, med Eli Kristin Hanssveen og Espen Langvik i hver sin diva-rolle, bekler rollene, og på scenen får du oppleve seks musikere fra Operaorkesteret. I tillegg medvirker skuespiller Sigve Bøe fra Det Norske Teatret.

– Viva la mamma er en opera om noen som setter opp en opera. Det er samtidig en komedie med arier, like mye som det er en opera med vitser, sier Knut Nærum. Sammen med Agnes Randers-Pehrson og regissør Ivar Tindberg har han bearbeidet Gaetano Donizettis 1800-tallsopera til Norge anno 2015.

Viva la mamma er produsert av Den Norske Opera & Ballett i samarbeid med Riksteatret. På turné med Riksteatret høsten 2015.

20% rabatt på ordinær billett kjøpt før 1. august 2015

Av: Gaetano Donizetti
Regi: Ivar Tindberg
Scenograf: Gjermund Andresen
Kostymedesigner: Anette Werenskiold
Lysdesigner: Anders Busch
Koreograf: Sigrid Edvardsson
Med: Eli Kristin Hanssveen, Espen Langvik, Sigve Bøe, Caroline Christensen, Aleksander Nohr, Hallvar Djupvik, Per Andreas Tønder, Jørgen Backer.
Musikere: Marianne Hustad/Benedikt Wiedmann (fiolin), Elin Torkildsen (fløyte), Anne Sofie Halvorsen (klarinett), Hanna Kilpinen (cello), Karol Ciesluk/Patrick Wilder (bass), Bjarne Sakshaug (piano).
Varighet: 90 minutter (ingen pause)

Stad
Teatret Vårt
Kommune: 
Kategori: