Ytre Suløens Jass-ensemble og Tricia Bouttè

Ytre Suløens Jass-Ensemble og Tricia Boutte-Langlo. Pressefoto. Fotokjelde: Rauma Kulturhus.
Ytre Suløens Jass-Ensemble og Tricia Boutte-Langlo. Pressefoto. Fotokjelde: Rauma Kulturhus.
Torsdag, 18 februar, 2016 klokka 19:00

Ytre Suløens Jass-ensemble (YSJE) ble startet i 1973 og har i dag fortsatt med en av bandets grunnleggere, nemlig Einar Aarø på banjo.

I over 40 år har YSJE vært et band som har satt sitt preg på den norske tradjazz-scenen. Dette gjennom utstrakt turnèvirksomhet over hele landet, og også konserter i Europa, USA, Asia og Afrika. 

Mange tv- og radio-opptredener har det blitt, 25 plateinnspillinger, festival-, kirkeopptredener og æresborgerskap av jazzhovedstaden New Orleans, samt samarbeid med artister som Aline White, Wallace Davenport, Arne Domnerus, Jan Werner Danielsen, Øyvind "Elg" Elgenes, Silje Nergård og Karin Krog. Men det lengste samarbeidet er selvsagt med sanger Tricia Bouttè, som har vart siden 2002.

 

YSJE er et band som er påvirket av, men ikke låst til, tradisjonell amerikansk jazz. Det gis rom for personlige tolkninger og stiler, og konsertene inspireres ofte mer av New Orleans´ånd, nemlig å underholde, glede og ha det gøy, enn å spille helt stilriktig i forhold til 20- og 30- årene. Bandet bruker også gjerne musikk fra komponister utenfor det tradisjonelle repertoaret som feks. Charlie Mingus, Tom Waits, Don Cherry, Cannonball Adderley og Jan Eggum. Innen kirkemusikk har bandet de siste årene brukt mye musikk fra gospeldronninga Mahalia Jackson, og deres hyllest til henne, plata "Oh Mahalia" fra 2007, fikk svært gode kritikker i media.

 

Etter over 40 års drift har bandet naturligvis hatt en del utskiftninger, og vi er svært glade for i dag å kunne presentere 3. versjon Ytre Suløen. Siden januar 2011 har bandet blitt tilført unge, nyutdannede musikere som har stor kjærlighet til New Orleans-jazzen, og som med sine personlige uttrykk likevel er med på å holde den velkjente "Suløen-sounden" ved like.

 

I juni 2014 tok "nye" Ytre Suløens Jass-ensemble turen til Ocean Sound Recording på Giske for å spille inn plata "Some Changes", og med det håper vi å ha satt standarden for en ny, fin Suløenperiode.

 

Bandets medlemmer er:

Sturla Haugen Nilsen- trompet

Lars Frank- klarinett og saxofoner

Andreas Rotevatn- trombone

Einar Aarø- banjo

Morten Gunnar Larsen- piano

David Gald. tuba

Krostoffer Tokle- trommer

Tricia Bouttè- vokal

Stad
Rauma kulturhus
Kongens Gate 7
6300
Åndalsnes
Kommune: