RaumaRock 2. og 3. august!

Danko Jones. Photo: Calle Stoltz.
Danko Jones. Photo: Calle Stoltz.
Det komplette programmet til RaumaRock 2013: Danko Jones, Bigbang, Turboneger – Morten Abel - Kim Larsen - Blood Command - Postgirobygget - Sweden – Matilda, Enslaved - Erik og Kriss - El Cuero - Blodig Alvor - Orango - Ogras. Vi er storfornøyd med pakken vi kan tilby årets RaumaRockere. Programmet er preget av kvalitet og variasjon og hvis det hadde vært tak over festivalområdet er jeg sikker på at det ville løftet seg. Dette blir en fest vi alle ser frem til, sier festivalsjef Dag Inge Landbakk.

 

El Cuero:

Et av norges beste liveband El Cuero er tilbake i toppform. Kristiansundsbandet er plateaktuelle med albumet "Victor´s Justice" som ble sluppet i mars og har fått strålende anmeldelser. 

Den nydelige singelen "Deadline In Your Soul" med Tuva Syvertsen fra Valkyrien Allstars med sin unike stemme er nå A-listet på NRK P1.

De fleste låtene er også denne gang signert Brynjar Takle Ohr, som nå har våget å dykke dypt inn til sin barndoms innerste inspirasjonskilder. Noen låter er delvis skrevet i felleskap eller etter klare ideer fra de andre, noe som gir en tydeligere og større musikalsk variasjon enn tidligere.

Vi gleder oss stort til et gjenhør med et av Norges beste liveband under RaumaRock 2013.

Blodig Alvor:

Øresusvinneren fra 2010 kommer endelig til RaumaRock igjen. Punkbandet leverer et musikalsk uttrykk med inspirasjon fra vår tids storheter innenfor sjangeren, og fremstår som en fusjon av rock, punk og hardcore. Ålesundsbandet har vokst seg store og sterke siden de dro i land Øresus-seieren under RaumaRock i 2010. De har delt scener med norske storheter som Raga Rockers, Valentourettes, Skambankt og Oslo Ess, turnert Norge med Glen Matlock (fra Sex Pistols), og åpnet for Scorpions på Telenor Arena.

Tekstene på bandets siste plate «Mørkrets frembrudd» som kom i februar er samfunnskritisk og beskriver negative følelser og hindre mennesker kan støte på. Og siden bandet ønsker å formidle et tydelig budskap som skal nå rett frem til lytteren er alle bandets tekster derfor på norsk.

Dette blir et etterlengtet og hjertelig gjenhør med Ålesundsbandet, en øresusvinner som virkelig har tatt steget opp etter konkurransen de vant under RaumaRock i 2010.

Orango:

Det Oslo-basert Eide-bandet Orango er et liveband i særklasse. Siden utgivelsen av “Confessions” (2011) har Orango levert sin særegne og svært  avhengighetsskapende miks av skitten rock, deltablues, soul og vokalharmonisk west coast på festivaler og konsertsteder landet over. Har du blitt kjørt over av Orango én gang, roper du på mer. Orango har blitt omtalt som reinkarnerte rockeguder fra det herlige 70-tall, og bandet leverer potente, tunge og tøffe låter som garantert kommer til å rocke Åndalsnes så det holder!

Ogras:

Raumabandet Ogras lager skakk, feststemt og fengende rock med gitarer, trommer, bass, banjo, fele, trekkspill og mandolin. Bandet har holdt på i ca. 5 år og består av Filip og Aleksander Eidsvåg, Heidi G. Olsen, Knut P. Voldset, Thomas Dahle og vokalist/låtskriver Paul R. Solåt. Ogras er et lokalt favorittband som vil være et spennende nytt bekjentskap for publikum utenfor Rauma.

Turboneger:

Med sin karakteristiske musikalske blanding av punk, metal og klassisk hardrock er Turboneger et fenomen i norsk rockhistorie. For ikke å snakke om hvilken posisjon bandet har i utlandet, Turboneger er utvilsomt et av Norges største og mest respekterte rockeband på verdensbasis og har en enorm fanskare rundt om i hele verden. Bandet har sin egen internasjonale fanklubb, Turbojugend – som har 2300 avdelinger over hele verden! Medlemmene av Turbojugend kan gjenkjennes ved sine spesiallagde denimjakker med bandets logo på ryggen. Denim går igjen i bandets eget image også, og man kan trykt si bandet har sitt helt spesielle sceneuttrykk med ansiktssminke og dongeri i forskjellige varianter.

Bandet ble startet i Oslo allerede i 1988, og hadde varierende suksess de første årene. Etter noen år begynte Turboneger virkelig å flekke tenner, musikken var blitt mer og mer melodiøs og nærmet seg den klassiske rocken, men med alle bandets talenter for provokasjoner og nihilistiske verdier intakt. Bandet består i dag av Thomas Seltzer, Knut Schreiner, Rune Grønn og Tommy Akerholdt og Tony Sylvester. Sistnevnte kom inn i bandet i 2011, som erstatter for Hans-Erik Dyvik Husby som etter mange år som fremtredende vokalist i bandet gav seg i 2010.

 I 2012 kom Turboneger med sin første plate på 5 år, og bandet turnerte i hele Europa i fjor sommer. I år er det altså endelig RaumaRocks tur til å få besøk av det sagnomsuste og karakteristiske bandet igjen. Turboneger stod sist på RaumaRock-scenen i 2006, det er altså på høy tid med et nytt besøk. Vi gleder oss til å ta imot både lokale og langveisfarende fans til en uforglemmelig konsertopplevelse!

www.turbonegro.com

Blood Command:

Blood Command fra Bergen har de siste årene imponert på scener over hele landet. Deres energiske rock har tydelige referanser til klassisk hardcore og sint punk. Samtidig lager de refrenger du kan komme til å hyle med til i lang tid. I høst kom deres andre album, kalt Funeral Beach, og anmelderne var enige om at Blood Command har mye å by på. Kjernen i bandet er Silje Tombre (vokal), Yngve Andersen (gitar) og Sigurd Haakaas (trommer). Fra deres tidlige EPer til albuma Ghostclocks og Funeral Beach, har de levert sterke, fengende låter som det gnistrer av.

Blood Command lager musikk som gir deg lyst til å kaste deg ut i hemningsløs dans eller vill herjing. Vi gleder oss til de skal lage feststemning i sentrum av Åndalsnes.

http://www.bloodcommand.com

 

Postgirobygget:

Postgirobygget, som så dagens lys i 1995, er kjent for sin rufsete viserock, med finurlige og småfilosofiske tekster som mange kan kjenne seg igjen i. Siden starten har bandet turnert jevnlig og solgt mer enn 500 000 plater. Postgirobyggets popularitet har vært stabil, og konsertene går for fulle hus

Bandet ga ut albumet Melis i 1996, og fikk flere hits som helt siden da har vært stayere på radioen. Postgrobygget ga deretter ut albumene Essensuell, Supertanker og 4-4-2 før samlealbumet Best av Alt kom ut i 2003. I 2007 kom albumet Tidløs ut, og tittellåten ble en radiohit av dimensjoner. Etter bandets siste album Øyeblikk som kom ut i 2009 har det vært lite nytt å høre fra bandet, men ventetiden er snart over, i begynnelsen av mai slipper bandet en ny singel og et etterlengtet album kommer i løpet av juni. Man har med andre ord god tid for å «høre seg opp» før Postgirobygget går på scena under RaumaRock, hvor vi får høre både gamle og nye hits.

Vi gleder oss til sommeridyll i sentrum av Åndalsnes med legendariske låter som Idyll, En solskinnsdag, Lei av å bli lurt og Sløv uten dop. Hitene med skyhøy allsangfaktor står i kø!

www.postgirobygget.no/

 

Kim Larsen & Kjukken :

Den folkekjære musikeren Kim Larsen entrer scenen under RaumaRock med sitt band Kjukken. Den svært produktive låtskriveren Larsen og bandet er plateaktuelle med «Du glade verden» som utkom i november. Albumet ligger allerede som nr 10 på hitlisten i Norge, og klart nummer 1 i Danmark.

Kim Larsen og Kjukken skal ut på en skandinavisk turne i sommer og vi er glade for å ha fått legenden til RaumaRock. Vi vil få høre en rekke nye sanger, men som alltid vil Kim Larsen gjøre et dykk ned i sitt imponerende sangunivers og spille et repertoar fra sin over 40 år lange karriere. Her er det mye å glede seg til, for hvem har ikke et forhold til «This is my life», «Papirsklip» og «Langebro».

http://www.kimlarsen.dk/kimlarsen/

Enslaved:

I over 20 år har de sørget for svart, fengende, brutal og atmosfærisk metal i verdensklasse - og bak seg har de elleve episke album. Vi er uhyre stolte av å ha de på scenen for å feire sammen med oss, og ser frem til helsvart konsert med et av Norges mest eminente metalband. Enslaved er anerkjente både i inn- og utland, og har kapret Spellemannsprisen hele fire ganger. Nå er de albumaktuelle med "Riitiir", og som vanlig når Enslaved gir ut ny musikk triller pressen høye terningkast. Som nå sist med en femmer i VG: «Albumlengden til tross; dette er erke-Enslaved. Hvilket betyr mesterklasse.»

Dette er en julegave fra RaumaRock til metalfans, det er bare å begynne å glede seg.

http://www.enslaved.no/

Sweden:

Sweden – bandet inte landet! Fredrikstadbandet lengter tilbake til 90-tallet da de lånte pappas bil og dro til Svinesund for å kjøpe lösgodis og sigaretter. Til dagene de hørte på Popsicle og drømte om å komme inn på SoWhat! Nå har de pakket nittitallsnostalgien i catchy og umiddelbare popmelodier med en god dose melankoli på toppen. Men ikke tro at det blir klissete av den grunn. Sweden får deg til å synge ukontrollert med på refrengene du ikke helt kan, til å dele ut overivrige «man hugs» til naboen i baren og til å endelig ville plukke opp skateboardet igjen. Vokalen til Christian Spro har en sårhet i seg som får deg til å bli glad i fyren, og umiddelbarheten til låtene på «Under The Sycamore Tree» gjør deg urovekkende glad. Og det har aldri vært feil å være glad. I alle fall ikke på denne måten!

Med strålende kritikker og debutskiva «Under the sycamore tree» i bagen inntok Sweden for alvor festivalscenene i 2012. De spilte blant annet både på Pstereofestivalen i Trondheim og på Øyafestivalen, og til sommeren inntar de også RaumaRock!

Erik og Kriss:

En av norgeshistoriens mest suksessrike pop-acts lagde sin første låt sammen i 2002, men det var ikke før i 2007 at Erik Mortvedt og Kristoffer Tømmerbakke hadde sin første utgivelse.  Barndomsvennene ble da snappet opp av ArtistPartner AS og MTG Music AS, etter å ha hatt mange hundretusen downloads fra deres egen hjemmeside.

Erik og Kriss har mottatt ikke mindre enn 5 gull, 2 platina, 3 dobbelplatina og ett firedobbelplatinatrofe for sine singler, som samlet har gått over 15 millioner views på youtube. De hadde i 2008 BÅDE 1. og 3.plass på listen over mest spilte låter på norsk radio, og også for album har Erik og Kriss fått gulltrofe.Tilsammen har Erik og Kriss ligget nærmere 3 år, eller 139 uker, på VG-listen siden de debuterte i 2007, og har totalt hatt 10 singler inne på VG-listen topp 20.

Erik og Kriss er viden kjent for sitt fantastiske liveshow, hvilket har sendt dem både rundt hele Norge mangfoldige ganger, men også til Sverige og Danmark, i løpet av sine over 500 konserter. 

Vi tipper gutta kommer til å lage godstemning og allsang på Åndalsnes i august.

Danko Jones:

Den canadiske power-trioen fra Toronto, Danko Jones  er rock med stor R. De er aktuelle med DVD dokumentaren "Bring On The Mountain", og i oktober i fjor ga de ut albumet "Rock And Roll Is Black And Blue".  Men det er på scenen vi virkelig ser hvor hardt de sparker fra seg. De blander rå blues, funky soul og knallhard rock. Det kombinert med en personlighet som ligger utenpå skjorta, får vi selve essensen av rock'n'roll fra Danko Jones. Danko Jones ble etablert i 1996 og består av Danko Jones (gitar og vokal), John Calabrese (bass) og Dan Cornelius (trommer)
Så hva vet vi egentlig om rock 'n' roll? At det har en «BackBeat», at det er minst en amerikansk high school oppkalt etter den. At den ble gitt til dere av Gud. At du ikke kan stoppe den. Og til tross for ryktene om dens død, vil den aldri dø.
Danko Jones vet alle disse tingene, men mer enn bare å feire mytene om  rock 'n' roll, står han som en budbringer av alt det harde arbeidet som kreves for å ære tekster om søvnløse netter, avstandsforhold og halvlitere med spilt blod. Det eneste livet han er kjent med de siste 16 årene er de blodige detaljene i den nylig utgitte DVD dokumentaren  Bring on the Mountain, og den forestående bokutgivelsen  Too Much Trouble -  A Very Oral History of Danko Jones .
Gjennom seks album, har Danko Jones skapt seg en unik merkevare av rock 'n' roll som trekker paraleller fra blues, '60 garasje, 70-hard rock og power-pop, 80-hardcore, 90s indie rock og skandinavisk metall. Men, i forhold til alt som har kommet før, er siste plata Rock and Roll is Black and Blue den mest emosjonelle, og et resultat av det mest episke Danko Jones album til dags dato. Så det som har endret seg siden 2010 er relativt rufsete og under beltestedet, og et album mye spilt på de hotteste amerikanske radiostasjoner.

BigBang:

”Bigbangs mest fullendte og modne album,” skriver Dagbladet om bandets splitter nye album, og gir full pott: terningkast 6. Singelen og tittelsporet, ”The Oslo Bowl”, med Lissie på gjestevokal, har allerede blitt en hit og går nå for fullt på norske radiostasjoner. Øystein Greni startet Bigbang i 1992, og i dag, 21 år senere er de blant Norges største band. Hvem kan vel ikke refrenget på “Girl In Oslo”? Bigbangs første album; “Waxed”, ble gitt ut i 1995 og fem år senere kom det store gjennombruddet: EP’en “Girl in Oslo”. Etter dette har det gått slag i slag for Bigbang, de har gitt ut totalt 12 album, spilt hundrevis av konserter og etablert seg som et av Norges desidert beste liveband. Temmelig nøyaktig to år etter suksessalbumet “Epic Scrap Metal” slipper Bigbang nå oppfølgeren “The Oslo Bowl,” et album der tekstene preges av livet i hovedstaden, og musikken er - som på gamle favorittlåter som “Wild Bird” og “To The Mountains” - krydret med toner inspirert av norsk folkemusikk.

Morten Abel:

Abel er hyperaktuell i år, både som deltaker i det populære tv-programmet «Hver gang vi møtes» og at han endelig har sluppet en singel og varslet et soloalbum i sommer. Abel er tidligere kjent som soloartist og som vokalist i Stavanger-bandet The September When. Han fikk sitt gjennombrudd med bandet Mods på begynnelsen av 1980-tallet. Etter suksessen med Mods startet han og to andre Mods-medlemmer bandet The September When som ble oppløst og senere gjenforent i 2008. Midt på 1990-tallet var han frontfigur i Peltz, før han for alvor startet som soloartist i 1997. Siden sitt forrige soloalbum, «Some Of US Will make It» som kom i 2006, har Abel debutert som romanforfatter, vært filmskuespiller, spilt teater, skrevet musikal og gjenforent gode gamle Mods for et stappfullt Viking stadion. Fredag 02. august gå han på storscenen på RaumaRock 2013

Matilda:

Matilda har i en alder av bare 18 år allerede etablert seg som en komplett og høyprofilert artist i Norge. Hennes debutsingel “When Something Ends” gikk rett inn på spillelistene i NRK og albumet ‘A Heart’ er uten tvil en av de sterkeste og mest imponerende debuter i Skandinavia på mange år. Deltakelsen i  «Norske talenter» ga Matilda mot til å satse på musikken. Nå har hun en av årets største norske radiohits å vise til.  Kongsvingerjenta har med «When Something Ends» fått tung rotasjon både på NRK P1 og P3. En pangstart for en debutant.
På debutalbumet sitt har Matilda fått med profilerte musikere som Thom Hell, Jonas Alaska og Martin Horntvedt. Lørdag 03. august spiller hun på storscena på årets RaumaRock

 

For detaljert program se www.raumarock.com

 

For mer informasjon:   

Dag Inge Landbakk, daglig leder                             tlf. 95 55 74 30, mail: dag@raumarock.com

Knut Peder Voldset, styreleder/leder bookingteam . tlf. 40 41 67 22  mail: knut@raumarock.com

Emneord: 
Kommune: