Kunst, design og Sigrid i KHÅK Kunsthall

Alle rettigheter Håvard Homstvedt. Kilde: KHÅK Kunsthall.
Alle rettigheter Håvard Homstvedt. Kilde: KHÅK Kunsthall.
Håvard Homstvedt. Pressefoto. Kilde: KHÅK Kunsthall.
Håvard Homstvedt. Pressefoto. Kilde: KHÅK Kunsthall.
Hallgeir Homstvedt. Pressefoto. Kilde: KHÅK Kunsthall.
Hallgeir Homstvedt. Pressefoto. Kilde: KHÅK Kunsthall.
Fredag 3.april arrangerer KHÅK Kunsthall en annerledes utstillingsåpning, hvor kunst-, design- og musikkfeltet finner sammen for å støtte og styrke hverandre. Brødreparet Håvard og Hallgeir Homstvedt åpner sin felles utstilling hvor både kunst og design får plass, og vi får en liten minikonsert med verdensartisten Sigrid som vil spille et par låter fremført i selve utstillingen. Du kan få med hele åpningen uansett hvor du er. Den foregår nemlig i stua di, fredag kl. 18.00.

Vi er veldig glade for at vi har fått til dette, sier gallerileder Ida Haugland. Det har krevd en hel del mer arbeid og logistikk enn vanlig å få utstillingen i havn denne gangen. Men det er viktig å prøve holde i gang de hjulene man kan i den krisen samfunnet står i nå. Det er fint å kunne bidra til at noe av det normale opprettholdes, når mye annet i samfunnet plutselig er helt annerledes.

Håvard og Hallgeir - brødre med ulike utrykksformer

Brødrene arbeider innenfor hvert sitt visuelle felt, Håvard med kunst og Hallgeir med design. For Håvard startet karrieren i Brooklyn, New York, hvor han fikk atelierplass etter endt mastergrad på Yale University. Plutselig var han på forsiden av kunstseksjonen i avisen New York Times. For Hallgeir ble veien studier i industridesign i Australia. Han har jobbet for Norway Says, og driver nå sitt eget designstudio med klienter som blant andre Muuto og Hjelle.

 

Det normale må opprettholdes, i en unormal hverdag

Det er fint å kunne bidra til at noe av det normale opprettholdes, når mye annet i samfunnet plutselig er helt annerledes. Det er viktig å prøve holde i gang de hjulene man kan i den krisen samfunnet står i nå, sier gallerileder Ida Haugland. Vanligvis åpner vi utstillingene våre med taler, kunstnere til stede og musikalske eller andre kulturelle smakebiter for fullsatt galleri. Det går ikke nå, men vi løser det med å sende åpningen på nett. Da er det veldig stas at Sigrid vil bidra for å få dette ut til enda flere. Hennes bidrag er dugnadsbasert, og noe hun gjør for å støtte kulturfeltet i hjembyen sin i en utfordrende periode. Vi er kjempetakknemlige for at hun stiller opp. For å gjøre det så nært en kunst- og konsertopplevelse som mulig, må man følge med akkurat når det foregår for å få med seg åpningen.

Det skjer på KHÅK Kunsthalls Facebookside fredag kl. 18.00. Det fine er at de som sitter i karantene, eller de som ikke befinner seg i Ålesund akkurat på fredag, kan få med seg åpningen likevel. De som har mulighet til å besøke oss, kan se  utstillingen i galleriet fra og med lørdag. Vi holder åpent, bare med litt andre åpningstider enn vanlig og et stort fokus på alle forholdsregler rundt smittevern, så det er trygt å ta turen innom oss. Vi har flere innom som er glade for mulighetene til det lille avbrekket fra hverdagen akkurat nå.

 

Og hvis man aldri har vært på utstillingsåpning før, er dette en kjempefin anledning til å få et lite innblikk i hvordan en utstillingsåpning er. Sett på en liten alarm på telefonen, så får du det med deg fra akkurat der du er på fredag kl. 18.00, er tipset fra KHÅK.

 

Om KHÅK Kunsthall: KHÅK Kunsthall er et profesjonelt visningsrom for kunst som drives av Ålesund Kunstforening. De lever av å formilde kunst, og viser 8-10 store utstillinger årlig, i tillegg til å formidle grafisk kunst fra ca 100 norske kunstnere, både nasjonale og lokale.

 

 

Emneord: 
Kommune: