Utstillingsåpning Sidsel Colbjørnsen - Billedvev 1991-2020

Utstilling - Sidsel Colbjørnsen. Plakat: Romsdalsmuseet.
Utstilling - Sidsel Colbjørnsen. Plakat: Romsdalsmuseet.
Sidsel Colbjørnsen (f. 1942) har hovedsakelig arbeidet med billedvev i hele sin kunstneriske karriere. Hun ble utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole ved tekstilavdelingen i perioden 1958-1962, og stilte ut første gang ved U.K.S. vårutstilling i 1968. Arbeidene hennes har vært mye brukt til utsmykking og hun er representert i flere offentlige samlinger. Åpning 5. mars 2020. klokken 1900.

Sidsels arbeider i store formater og der motivene gjerne er en kombinasjon av abstrakte og figurative former. Hun får ofte inspirasjon fra historiene om de gamle sivilisasjonene, og fra kunsthistorie – men også fra massemedia. En rekke tepper har også dyremotiv og vitner om både nærheten til naturen i det daglige og respekten for dyrenes skjønnhet og kår.

Som ung kunstner var de gamle norske vev-tradisjonene, men også norske tekstilkunstnere som Frida Hansen, Hannah Ryggen og Synnøve Anker Aurdal, viktige inspirasjonskilder. Å lage et moderne billeduttrykk i en tradisjonell teknikk som billedvev, ga næring til ønsket om å lage en selvstendig billedvev. Hjemplassen Godøya med sin nærhet til naturen med havet har gitt inspirasjon til arbeider så vel som materialbruk. Sidsel oppdaget tidlig nylontrådens egenskaper – samme som blir benyttet i fiskegarn og har implementert dette i sine billedvever. Foruten nylon-tråd, består Sidsels tepper av ull og lin farget i alle universets valører. Å skape en billedvev er en lang arbeidsprosess med mange ulike arbeidsoppgaver. Både det kunstneriske og det håndverksmessige skaper til sammen det ferdige resultatet.

Første separatutstilling var i 1972 sammen med Sidsel Bergløff i Kunstnernes Hus i Oslo, og gjennom årene har hun avholdt en rekke separat- og kollektivutstillinger. Hun har et subtilt men allikevel presist formspråk, og har funnet sin kunstneriske uttrykksform i de vakre billedvevene i delikate farger og strukturer. Vevnadene har sin bakgrunn i det tradisjonelle håndverket, men også i det moderne billedspråket. I utstillingen i Krona vises 14 verk fra perioden 1991 – 2020.

Velkommen til utstillingsåpning!

Gratis inngang - enkel servering. 

 

Emneord: 
Kommune: