Rasmus & Verdens Beste Band kommer til Fjord Cadenza

Rasmus
Rasmus & Verdens Beste Band. Foto:R&VBB sin hjemmeside.
Med to Spellemannspriser, kjenningsmelodien og bakgrunnsmusikken til NRK-serien ”Kosinus” og sanger som ”Puppan te Pappa” og ”Kyssing e hæsli” i bagasjen, er Rasmus & Verdens Beste Band kjent for de fleste norske barn. Nå får de yngste musikerne fra Ålesund Orkesterskole muligheten til å opptre sammen med heltene!

Dette skjer under en familiekonsert på Fjord Cadenza den 10.august. I tillegg til at Rasmus & Verdens Beste Band skal spille alene, vil Fjord Cadenza orkesteret være involvert i konserten. Fjord Cadenzas visjon er å være en profesjonell konsertarena der unge talent får spille sammen med etablerte stjerner og her får de yngste musikerne fra Ålesund Orkesterskole sin sjanse.


Rasmus & Verdens Beste Band startet opp ved Trøndelag Teater i 2007. Sommeren etter var de på en turné der scena var ei campingvogn kappa av på langs. I 2008 fikk bandet Spellemannspris for Beste Barneplate med ”Kyssing e hæsli”. Den bragden gjentok de i 2010 med ”Puppan te Pappa”. Bandet er nå aktuelle med en ny sang til sesong 2 av tv-serien Kosinus på NRK.

Ålesund Orkesterskole har i mange år vært et populært sommertilbud for unge strykere i alderen åtte til tjue år. Den ble startet opp på begynnelsen av 1990-tallet og har siden den gang vært arrangert 14 ganger med tilholdssted på Borgund Folkehøgskole. I fjor ble samarbeidet med Fjord Cadenza tatt opp igjen og orkesterskolen er nå en av grunnpilarene for festivalen.

Fjord Cadenza fikk en fantastisk mottakelse både blant publikum, deltakere og presse da Skodje-festivalen gjorde comeback i 2011 etter fem års pause. Festivalen består av konserter der nasjonale og internasjonale stjerner samarbeider musikalsk med unge talent. Ålesund Orkesterskole og Borg Sangskole er to av grunnpilarene i festivalens kongstanke om denne musikalske møteplassen. Årets festival er fra 8. – 12. August.


På familiekonserten den 10. august vil Rasmus & Verdens Beste Band fremføre noen av sine mest kjente sanger sammen med Fjord Cadenza orkesteret, blant andre ”Puppan til Pappa”, ”Daniel datt i do” og ”Fiskebolla i sjokoladesaus”.

Dette blir en opplevelse både for musikere og publikum!


For mer informasjon, ta kontakt med festivalsjef Per Ståle Knardal på tlf. 978 91 882 eller e-post: ps@fjordcadenza.com

Kommune: