Aalesunds Kunstforening åpner 2 utstillinger den 8.februar klokken 12:00.

Mannen med Ballongen. Maleri av Arne Samuelson. Foto: Alle rettigheter: Arne Samuelson
Mannen med Ballongen. Maleri av Arne Samuelson. Foto: Alle rettigheter: Arne Samuelson
Arne Samuelson. Fotokjelde: Aalesunds Kunstforening.
Arne Samuelson. Fotokjelde: Aalesunds Kunstforening.
Teppo Valkama. Fotokjelde: Aalesunds Kunstforening.
Teppo Valkama. Fotokjelde: Aalesunds Kunstforening.
Jenny Alnæs. Fotokjelde: Aalesunds Kunstforening.
Jenny Alnæs. Fotokjelde: Aalesunds Kunstforening.
Vektvokteren. Fotograf:Teppo Valkama
Vektvokteren. Fotograf:Teppo Valkama
Odysse, Amsterdam. Collage/lysobjekt. Alle rettigheter: Jenny Alnæs
Odysse, Amsterdam. Collage/lysobjekt. Alle rettigheter: Jenny Alnæs
Arne Samuelsen og Teppo Valkama, henholdsvis maleri og foto, vises i sal 1 og i sal 2 viser vi utstillingen ODYSSE fotocollager/lysobjekter med Jenny Alnæs.

Arne Samuelsen, f. 1950 i Røyken og Teppo Valkama, f. 1960 i Finland, begge presenterer seg her i kunstforeningen for første gang, de bor og arbeider i Son.

Arne Samuelsen er maler og kaller seg naivistisk surrealist, og vi kan glede oss til et annerledes uttrykk. Han kan vise til en store utstillinger og off. innkjøp, og har også hatt utsmykkingsoppdrag både ute og i Norge, selv sier han:

”Det viktigste er ikke hva du ser, men hva du tror du ser.  Å lage bilder er å være på oppdagelsesreise.  Lete etter noe jeg ikke vet hva er, en temperatur, - en skygge, -et minne.

Det er opp til enhver å tolkedetde ser. Det finnes ingen fasit.  Du må legge din egen historie inn idetdu ser.  Bildeter ingen gjengivelse av en konkret virkelighet. Det er et rom skapt på egne premisser. En illusjon av lys og skygge.  Man bør ikke overse atdetabstrakte kan ligge idetkonkrete.”

Teppo Valkama, er utdannet ved Universitetet i Uleåborg med fagene dans/ kunst/forming og har utdannelse i fotografi fra Oslo Han har hatt utstillinger i Son, Moss og Oslo, og har bl.a. hatt utsmykkingsoppdrag ved Vestby Videregående skole.

Inspirasjon og motiv henter han gjerne på sine mange reiser i Sør Europa, men særlig i India med sine særpregede og livsnære filosofi. Jeg lar kunstneren komme til ordet;

Helt siden jeg var barn har jeg vært tiltrukket og fasinert av gamle bygninger med tydelige tegn av et langt liv. I dag ser jeg disse objektene som symboler og “snarveier” til vår underbevissthet og vår drømmeverden.  I mine bilder vandrer jeg ofte i grenselandet hvor jeg finner noe som jeg ikke vet hva er, -  eller der det konkrete blir abstrakt. Mitt ønske er å lage bilder, som er åpne og kan “leve sine egne liv”, derfor er de oftest uten tittel og/eller adresse. Jeg prøver å male med mitt kamera.

 

I sal 2.

Jenny Alnæs, f. Oslo 1963 – presenterer seg for første gang her i kunstforeningen med prosjektet ODDYSSÈ”. Hun har sin utdannelse fra Vestlandske kunstakademi i Bergen, samt  

Real Akademia Catalan de Bellas Artes De San Jordi, Spania.

Jenny Alnæs kan for tiden bo og arbeide i Gjesteboligen Ringsveen, som tidligere var maleren Jacob Weidemann sin bolig,.

Siden 1996 har jeg i tillegg til skulptur, arbeidet med prosjektet ”ODDYSSÈ”, hvor mine foto fra ulike reiser og kulturer er bearbeidet til fotocollager og lyskasser. Subjektive reiseskildringer, hvor veinettet fra de ulike byene er perforert på flatene, og underliggende lys siver ut, sivilisasjonenes strukturer sett i fugleperspektiv, metropoler som kulturelle smeltediger, med historiske referanser som peker bakover i tid, og nye anslag som viser vei fremover.

Emneord: 
Kommune: