Ålesunds kunstforening åpner to utstillinger 9. mai klokken 1200.

Alle rettigheter Benjamin Bergman. Kilde: Ålesunds Kunstforening
Alle rettigheter Benjamin Bergman. Kilde: Ålesunds Kunstforening
Alle rettigheter Roar Kjærnstad. Kilde: Ålesunds Kunstforening
Alle rettigheter Roar Kjærnstad. Kilde: Ålesunds Kunstforening
Kunstnerne er Benjamin Bergman og Roar Kjærnstad. Bergman er født i Oslo i 1973, hvor han også bor og arbeider. Han er utdannet fra Statens håndverks- og kunstindustriskole. Kjærnstad er f.1975 i Stange og har studert ved Royal Art Academy i Antwerpen og Nansenskolen i Lillehammer. Han har sitt atelier i Oslo og er tilknyttet Senter for Frie Kunster.

Benjamin Bergmans malerier kjennetegnes av store flater, sterke kontraster og et spesielt fokus på menneskets skjørhet og eksistens. Refleksjon over den skapende prosess er et gjennomgårende tema i Bergmans malerier. Hans arbeider innbyr til kontemplasjon, der vi ofte ser det ene mennesket plassert i stramme arkitektoniske landskap – han har også i mange av sine malerier vært opptatt av hender – ofte plassert i uventede konstellasjoner. Benjamin Bergman er absolutt en kunstner og ”regne med” – og han er flere ganger omtalt som en av samtidskunstnerne man bør holde øye med. Bergmann har stilt ut i gallerier som Galleri Gann, Galleri Brandstrup, Galleri A. Her i vår kunstforeningen har han tidligere stilt ut i en gruppeutstilling for ca ti år siden, sammen med 5 andre malere. Han kan notere flere offentlige og private innkjøp – bl.a. Utenriksdepartementet – Fokus Bank – Orkla og Schibsted Media Group, Norges Geotekniske institutt (NGI)

Roar Kjærnstad vil i samme periode som Bergman, vise sin utstilling i sal 2. Dermed har vi to malepersonligheter med hver sin tilnærming og motivkrets presentert samtidig. Han arbeider med maleri, tegning og grafikk.

Uttrykket til Roar Kjærnstad handler om å kombinere abstrakte og figurative former, gjerne mennesker i kjente situasjoner – og slik at vi får inntrykk av at motivet er fanget i en bevegelse.
Han har siden 1999 vært aktiv utstiller, også i utlandet, med utstillinger i Sverige, Danmark, Storbritannia, Belgia og Spania. 
Roar Kjærnstad er også en aktet underviser, bl.a. i flere omganger gjestelærer ved Ålesund Kunstfagskole. Han har også tidligere medvirket i kollektive sammenhenger her i kunstforening. Hans verker er kjøpt inn av en rekke private institusjoner i Norge og i utlandet.  

 

 

 

 

Emneord: 
Kommune: