Arill Riise opnar Fjord Cadenza Festivalen 2014!

Opning ved Arill Riise. Pressefoto. Fotokjelde: Fjord Cadenza.
Opning ved Arill Riise. Pressefoto. Fotokjelde: Fjord Cadenza.
Komponist Odd Johan Overøye. Pressefoto. Fotokjelde: Fjord Cadenza.
Komponist Odd Johan Overøye. Pressefoto. Fotokjelde: Fjord Cadenza.
Rune Bergman. Pressefoto. Fotokjelde: Fjord Cadenza.
Rune Bergman. Pressefoto. Fotokjelde: Fjord Cadenza.
Lionius Treikauskas. Pressefoto. Fotokjelde: Fjord Cadenza.
Lionius Treikauskas. Pressefoto. Fotokjelde: Fjord Cadenza.
Charlotte Fongen. Pressefoto. Fotokjelde: Fjord Cadenza.
Charlotte Fongen. Pressefoto. Fotokjelde: Fjord Cadenza.
Eli Kristin Hansveen. Pressefoto. Fotokjelde: Fjord Cadenza.
Eli Kristin Hansveen. Pressefoto. Fotokjelde: Fjord Cadenza.
Kaunas City Symphony Orchestra.  Pressefoto. Fotokjelde: Fjord Cadenza.
Kaunas City Symphony Orchestra. Pressefoto. Fotokjelde: Fjord Cadenza.
Etter en vellykket festival i 2013 satser Fjord Cadenza på økt mangfold og kvalitet for festivalen i 2014. Stordalingen Odd Johan Overøye er festivalkomponist. Overøye har gjort seg bemerket gjennom mange år med en rikholdig og variert produksjon av svært spennende musikk. Både lokale og internasjonale storheter inntar festivalens konsertarenaer, som i år er lagt til Skodje, Dyrkorn, Ellingsøya, Glomset og Ålesund.

Det varierte programmet inneholder både kunstutstilling, opera, kammermusikk, korsang og symfoni, for å nevne noe. 

Opningskonsert  6. august klokken1900.

Fjord Cadenza startar i år med opningskonsert på Gomerhuset, Konsertsalen med Kaunas City Symphony Orchestra, Eli Kristin Hansveen, Anders Nilsson, Povilas Syrrist Gelgota, Rune Bergmann

Anders Nilsson og Povilas Syrrist-Gelgota er internasjonalt anerkjente musikarar som skal framføre Bruch sin vakre dobbeltkonsert for fiolin og bratsj. Årets festivalkomponist, Odd Johan Overøye skal også presenterast, og verket som skal framførast i opningskonserten heiter Treet. Opningskonserten avsluttar med den fantastiske niande symfonien til Antonin Dvorak, også kalla «Symfoni til den nye verda».

 

Konferansier:

Konferaniser Arill Riise har hatt en nær tilknytning til Fjord Cadenza i mange år, og var aktiv i styret i festiva- lens tidlige år. Han har også ved flere anledninger vært konferansier og vi er svært glade for å ha Arill tilbake på Skodje i årets Fjord Cadenza.

Festivalkomponist for Fjord Cadenza 2014:

Odd Johan Overøye er trondheimsbasert stordaling, komponist og arrangør med utdanning fra Trondheim og Hollywood, herunder studier hos filmkomponisten Jack Smalley.Med sin brede bakgrunn fra jazz, populærmusikk og klassisk musikk, har han samarbei- det med et bredt spekter av artister og ensembler, fra Bjarne Brøndbo til Nidarosdomens guttekor og Arve Tellefsen. Han er også representert i flere sangbøker, mellom annet i ny norsk salmebok. Deler av hans kormusikk spesielt, har fått internasjonal utbredelse, både i Norden og fjernere strøk som USA, Sør-Amerika og Japan.

Odd Johan har gjennom 15 år vært kunstnerisk leder for sommerscenen Kyrkjehola Kultur- beite i Stordal og mottok i 2011 kommunens kulturpris for dette arbeidet. Her har han pro- dusert en rekke kulturrådsstøtta forestillinger som senere har gjenoppstått på nye arenaer.

Årets fjord Cadenza skal presentere flere verk av Odd Johan under årets festival; både vokal- og instrumen- talmusikk. Det er ekstra stas at han også skriver et eget bestillingsverk til Fjord Cadenza 2014. Dette er et verk for noe så uvanlig som trekkspill og symfoniorkester, skrevet til stortalentet Ingrid Johanne Fylling Nupen på 17 år som vant solistkonkurransen på fjorårets Fjord Cadenza.

Rune Bergmann, kunstnerisk leder og dirigent

Rune Bergmann fra Sykkylven har raskt fått et rykte som en inspirerende og dyktig musiker, og er “en av de mest talentfulle skandinaviske dirigenter”. En dynamisk og fleksibel dirigent med et omfattende repertoar innen klassisk, romantisk, opera og samtidsmusikk. Han har dirigert mange europeiske orkestre, som for eksempel: Oslo Filharmoniske Orkester, Den Norske Opera & Ballet, Augsburger Philharmoniker, Mainfranken Theater Würzburg, Kuo- pio Symphony, Malmö Symfoniorkester, Helsingborg Symfoniorkester. Symfoniorkestrene i Kristiansand, Stavanger, Trondheim, Karlskrona og Odense.

 

 

 

 

 

7. aug. kl. 19:00: Lionius Treikauskas string quintet - Konsertsalen             200             150

                            Med Lionius Treikauskas på cello, Bruno Bieri med Hang

                            Drum og lokale musikarar i spanande melodiøst samspel

 

Lionius Treikauskas er ein svært anerkjent litauisk cellist. Saman med Bruno Bieri på det spesielle slagverkinstrumentet Hang Drum samt lokale musikarar, kjem denne kvintetten til å levere ein heilt spesiell kammerkonsert med melodiøse, rytmiske og framfor alt spennande komposisjonar.

 

7. aug. kl. 21:00: Intimkonsert, Storfjord Hotel                                     300             820

 

Ein fantastisk kammerkonsert framført av artistar med internasjonalt kaliber i unike omgivnader. Konserten kan også kombinerast med eit godt måltid.
Konsertbillett: 300 kr. Konsert og middag: 820 kr.

 

 8. aug. kl. 18:00: Solistkonkurranse – Gomerhuset, Konsertsalen         200             100

 

Morgondagens stjerner innan musikal- og klassisk musikk stiller i ei spennande  open klasse. Årets konkurranse vert ytterlegare utvida og unge talent frå heile landet vil framføre mykje spennande musikk og delta i tevlinga om dei store trofea.

 

                             

8. aug. kl. 20:30: Aage Lade Trio, Arven etter Bill Evans - Gomerhuset       200             150

Utsøkt nordisk kammerjazz presenterast i samarbeid med Kyrkjehola  Kulturbeite)

Velledalingen Aage Lade er kjend som ein krumtapp i mangt slags musikalsk arbeid i fleire delar av landet. Vi vil få høyre Aage Lade saman med dei Københavns baserte stjernemusikarane Aage Tanggaard på trommer og Mads Vinding på bass. Sistnemnde har medverka på meir enn 600 plateinnspelingar og hatt samarbeidspartnarar som Herbie Hancock og Stan Getz! 

 

8. aug. kl. 21:30: Operapub – Gomerhuset, Kantina                                        Gratis inngang

                            Magne Fremmerlid, Charlotte Fongen med venner

 

Festivalfredagen avsluttast saman med kjente og kjære Magne og Charlotte som neppe treng nærmare introduksjon. Det blir mulig å nyte operaperler og god servering som ei flott avslutning på ein innhaldsrik dag.

 

 

9. aug. kl. 14:00: Mozart Requiem og Norsk Samtid - Ellingsøy kyrkje        300             250

                            Kaunas City Symphony Orchestra, Edvard Grieg Kor,

                            Edvard Grieg Ungdomskor, Eli Kristin Hansveen, Magne

                            Fremmerlid, Tim Lawrence, Turid Moberg,

                            Odd Johan Overøye, Rune Bergmann

 

Vi får i denne konserten gleda av å høyre Mozarts requiem – eit av dei vakraste verka vi har frå den klassiske perioden. Mellom solistane finn vi sopranen Eli Kristin Hansveen, finalist i Stjernekamp og til dagleg tilsett ved Den Norske Opera. Korpartia tek eliteensemblet Edvard Grieg Kor saman med Edvard Grieg Ungdomskor frå Bergen seg av. Fjord Cadenza sin festivalkomponist for 2014, Odd Johan Overøye vil presentere sitt stykke Arise, shine! for kor og orkester som vil klinge som ein kontrast til Mozart. Dei to verka vil utfylle kvarandre tematisk og spinne ein raud tråd gjennom glede, sorg, trøyst og håp.

 

9. aug. kl. 18:30: Førkveld i Nerskøyløa med høve til transport og konsert på Dyrkorn etterpå 650/1000

Ei fabelaktig oppvarming til Mozart og Norsk Samtid på Dyrkorn. Det vil bli servert ein nydelig 3-rettars middag og førestillinga “Frå Uskyld til Diva” – ein stand-up i operaverda med Charlotte Fongen og Bjørnar Myhr.

 

9. aug. kl. 22:00: Mozart Requiem og Norsk Samtid - Dyrkornkatedralen   300             250

                            (I samarbeid med Kyrkjehola kulturbeite)

                            Kaunas City Symphony Orchestra, Edvard Grieg Kor,

                            Edvard Grieg Ungdomskor, Eli Kristin Hansveen, Magne

                            Fremmerlid, Tim Lawrence, Turid Moberg,

                            Odd Johan Overøye, Rune Bergmann
                            Presenterast i samarbeid med Kyrkjehola Kulturbeite

 

Vi får i denne konserten gleda av å høyre Mozarts requiem – eit av dei vakraste verka vi har frå den klassiske perioden. Mellom solistane finn vi sopranen Eli Kristin Hansveen, finalist i Stjernekamp og til dagleg tilsett ved Den Norske Opera. Korpartia tek eliteensemblet Edvard Grieg Kor saman med Edvard Grieg Ungdomskor frå Bergen seg av. Fjord Cadenza sin festivalkomponist for 2014, Odd Johan Overøye, vil presentere sitt stykke Arise, shine! for kor og orkester som vil klinge som ein kontrast til Mozart. Dei to verka vil utfylle kvarandre tematisk og spinne ein raud tråd gjennom glede, sorg, trøyst og håp.

 

Dyrkornfabrikken eller Dyrkornkatedralen som vi kallar den, skriv seg frå Sunnmøres første industrieventyr og er eit staseleg bygg frå 1911 med søylegangar, bogar og ein akustikk som minner om katedralen. Når lokalet i tillegg blir styla med lys og spennande scenografi lovar vi ei lydleg og visuell oppleving du seint vil gløyme.

 

 

10. aug. kl. 14:00:   På grensen til allsang - Skodje kyrkje     200     150                                              

Magne Fremmerlid og Charlotte Fongen med venar

 

Magne Fremmerlid og Charlotte Fongen med vennar byr på ein triveleg kyrkjekonsert med kjente og kjære sonngar. I denne konserten er det mulig for publikum å synge med.

 

 

10. aug. kl. 19:00:              Avslutningskonsert - Gomerhuset, Konsertsalen                              300             200

                            Kaunas City Symphony Orchestra, Eli Kristin Hansveen,

                            Ingrid Johanne Fylling Nupen, Odd Johan Overøye,

                            Rune Bergmann

 

Kaunas City Symphony Orchestra under leiing av Rune Bergmann vil sørge for ei staseleg avslutning av festivalen. Eli Kristin Hansveen viste eitt breitt musikalsk spekter på Stjernekamp på NRK, og her får ho utfalde seg i eit arrangement spesialskrive for anledninga, frå Bach til Beyoncé. Sjølvsagt vil det bli musikk av festivalkomponisten, og to verk av Odd Johans Overøye er på programmet. Det eine er Lament for sinfonietta-besetning, det andre er årets bestillingsverk, Camino del sur for trekkspel og symfoniorkester. Dette verket blir framført av fjorårets vinnar av solistkonkurransen, Ingrid Johanne Fylling Nupen. Konserten blir avslutta med ein klassikar, Tchaikovsky sin andre symfoni. 

 

Barnebillettar – kr 100,- på alle konsertar. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommune: