Cezinando, Amanda Delara og Fieh kommer!

Cezinando. Foto: Maria Pasenau.
Cezinando. Foto: Maria Pasenau.
Amanda Delara. Pressefoto. Fotokilde: Moldejazz.
Amanda Delara. Pressefoto. Fotokilde: Moldejazz.
Fieh. Pressefoto. Fotokilde: Moldejazz.
Fieh. Pressefoto. Fotokilde: Moldejazz.
Firedobbelt Spellemann-nominerte Cezinando er klar for det som blir en tredje konsertdag på Romsdalsmuseet torsdag 19. juli. Moldejazz har tidligere lansert legenden Van Morrison onsdag 18. juli, og Molde-favorittene Di Derre fredag 20. juli. Kritikerfavoritten Cezinando deler scenen denne kvelden med to andre av de mest lovende artistene i norsk musikk; den iransk-norske sangeren og låtskriveren Amanda Delara, og stortalentet Fieh, som selveste Elton John har hyllet. Med disse artistene og en gunstig konsertpris, ligger alt til rette for en skikkelig ungdomsdag på museet.

Cezinando

Med fire nominasjoner, er Kristoffer Cezinando Karlsen den artisten som er nominert til flest priser under årets Spellemann. Populariteten hans er enorm, og hans ry som liveartist gjør at han trekker fulle hus overalt. Pressen har vært unison i sin ros av hans unike musikalske- og tekstlige univers siden han ga ut sin første EP, bare 16 år gammel. I 2016 vant han URØRT-finalen, og debutalbumet «Barn av Europa» fikk fantastiske kritikker. I mars 2017 kom singelen «Håper du har plass», som et år etterpå for lengst har oppnådd Platina-plate, og ble «Årets låt» under P3-Gull. I høst gikk hans andre album, «Noen Ganger og Andre», til topps på den norske albumlisten, og ble liggende der i ukevis. Som rapper har han et stort særpreg og en tydelig personlighet, både tekstlig og musikalsk. Han utstråler et mot og en helt egen følsomhet som gjør ham veldig lett å like. Cezinandos personlighet overskrider både båser og sjangere.Amanda Delora
Den 19- årige iransk-norske sangeren og låtskriveren Amanda Delara, fra Nes på Romerike, er en av landets raskest stigende stjerner. Hun begynte tidlig å skrive egen musikk, og karrieren skjøt for alvor fart da hun ble oppdaget av teamet bak Nico & Vinz. Debutsingelen «Paper Paper» fra 2016, fikk mye radiospilling og hennes coverversjon av Karpe Diems låt, «Gunerius», har blitt streamet nærmere fem millioner ganger.

I fjor spilte hun en rekke kritikerroste konserter på norske og utenlandske festivaler, og slapp også sin andre singel; «Dirhamz».
Amanda har blitt sammenlignet med M.I.A, Lorde og Sia, både på grunn av sin kraftfulle stemme, og fordi hun åpenbart er en artist med klare meninger og mye på hjertet.
Delara slapp nylig den knallsterke singelen «We Don´t Run From Anyone».


Fieh
Bak artistnavnet Fieh skjuler det seg en 23 år gammel sanger, låtskriver og produsent fra Eina på Toten: Sofie Tollefsbø.
Da Musikknyheter.no nylig skille kåre de mest lovende artistene i 2018 kom Fieh på førsteplass. Helt siden hun først begynte å sende soveroms-snekrede GarageBand-demoer på Soundcloud som 16-åring, har hun blitt fulgt med stor interesse. Debutsingelen «Glu» som kom i fjor har ikke dempet forventningene, og uttrykket hennes blir beskrevet som sjelfullt og nyskapende. Senere i år kommer hennes første album via bergens-labelet Vibbefanger.

Sammen med sitt overbevisende band koker hun sammen sin helt særegne hybrid av soul, hiphop, r&b og funk, og har på kort tid opparbeidet seg et solid live-rykte.

Kommune: