Ny utstilling med Magne Vatneødegård og Tom Gundersen!

Pike med hund. Olje på lerret. Alle rettigheter: Magne Vatneødegård
Pike med hund. Olje på lerret. Alle rettigheter: Magne Vatneødegård
Kunstner Magne Vatneødegård. Foto: Magne vatneødegård.
Kunstner Magne Vatneødegård. Foto: Magne vatneødegård.
Einar Økland. Metalltrykk. Alle rettigheter: Tom Gundersen.
Einar Økland. Metalltrykk. Alle rettigheter: Tom Gundersen.
Selvportrett av Tom Gundersen. Alle rettigheter: Tom Gundersen.
Selvportrett av Tom Gundersen. Alle rettigheter: Tom Gundersen.
Åpner lørdag 10. mai kl. 1200 i Aalesunds Kunstforening – begge kunstnerne vil være tilstede på åpningen.

 

Magne Vatneødegård, f. 1950 fra Vatne på Sunnmøre, bosatt i Oslo vil vise maleri og monotypi.

Kunstneren har stilt ut flere ganger her i kunstforeningen, sist sommeren 2009 i utstillingen ”Natur”, sammen med flere kjente malere, somHåvard Vikhagen, Ørnulf Opdahl, Svein Bolling. På nevnte utstilling bledet innkjøpt et større verk til Kunstmuseet Kubes samling. Vatneødegård er også innkjøpt til bl.a. Museet for Samtidskunst, Nasjonalgalleriet, Oslo Kommunes kunstsamlinger. Han er en aktiv utstiller – siste utstilling var Ekely-utstillingen i Edv. Munchs Atlelier i 2013. Om utstillingen her i Ålesund sier kunstneren selv:

”Utstillingen her i Aalesunds Kunstforening vil i hovedsak være maleri, men jeg vil også vise monotypier. Monotypi betyr engangstrykk, og bildet er malt direkte på trykkplaten og trykket i en presse. Teknikken er nær beslektet med maleri som uttrykk. Utgangspunktet for mange av bildene mine har vært erindringslandskaper. Jeg ønsker ikke å fryse motivet i øyeblikket, men å være i rommet eller i landskapet. Ved å forenkle og abstraktere elementene, og for så å gå inn på noen nære detaljer og beskrive disse nøyaktig. Dette gir bildene et collageaktig uttrykk.”

Tom Gundersen f. 1951 i Skien, bosatt Drammen, presenterer seg for første gang her i kunstforeningen. Utstillingen har tittelen ”Ansikt til ansikt til ansikt” og viser portretter og også kvinneakter i teknikkene tresnitt./metalltrykk. 

Tom Gundersen er grafiker og tegner, og har også arbeidetsom avistegner og illustratør. Han har sin utdannelse fra Statens Kunstakademi og har vært en aktiv utstiller og har gjort flere utsmykkingsoppgaver, bl.a. i. Stortinget Ibsenhuset Skien Den norske ambassade, Berlin, Tyskland. Universitetet i Oslo og hos Europarådet, Strasbourg. Han kan vise til innkjøp av Nasjonalmuseet, Museet for samtidskunst, Nasjonalgalleriet, Stortinget m.fl. Selv sier kunstneren:

”Portrettet har alltid vært min hovedinteresse. Resultatet har blitt en omfattende serie personer i norsk kultur, forfattere, komponister og billedkunstnere., og de er ikke laget på oppdrag.

Jeg kaller dem omveiens portretter. De forteller ikke om det direkte møte med modellen, men går alltid veien om kunst og kulturhistorien. De er et forsøk på å hanskes med byrden av den lange portrett-tradisjonen på en uhøytidelig og humoristisk måte.”

 

 

Emneord: 
Kommune: