Velkommen til årets sommerutstilling!

Fredrik Borgen og Karl Uchermann, «Landskap». Fotokjelde: Khåk Kunsthall.
Fredrik Borgen og Karl Uchermann, «Landskap». Fotokjelde: Khåk Kunsthall.
I sommer vil KHÅK Kunsthall presentere et utvalg arbeider fra «To Samlinger» - nemlig fra Stiftelsen Kjell Holms kunstsamling og Ålesund Kunstforenings faste samling. Verkene som vises er datert fra midten av 1800-tallet og fram til 2015. Utstillingen er åpen fra og med lørdag 8. juli kl. 11.00.

Stiftelsen Kjell Holms kunstsamling har sitt utgangspunkt i bilder innkjøpt av Kjell Holms foreldre; Aksel og Gunvor Holm. Foreldrenes kunst- og kulturinteresse gikk videre til Kjell Holm, som både privat og siden gjennom Stiftelsen Kjell Holm gjorde betydelige innkjøp til samlingen. Etter hans død har Stiftelsen Kjell Holm fortsatt å øke samlingen med flere verk, der innkjøp fra kunstnere fra Ålesund og omegn har hatt prioritert.  Dette, sammen med den mesenvirksomhet Stiftelsen Kjell Holm står for gjennom støtte og stipend til kultur og samfunnsgagnlige formål i Ålesund gir kulturlivet muligheter til å blomstre.

Ålesund Kunstforenings faste samling består av vel 200 arbeider av norske kunstnere, de tidligste arbeid innkjøpt rett etter kunstforeningen ble grunnlagt tilbake i 1906, de siste ca 2010. Samlingen består i stor grad av arbeid fra kunstnere som har stilt ut i kunstforeningen. Mange av de tidligste arbeidene ble gitt som gave fra kunstnere, flere viktige arbeider ble kjøpt inn til kunstforeningen med stor innsats av Galleriets Venner så lenge de fungerte. De siste årene har det vært gjort få innkjøp da kunstforeningen drift ikke har muligheter til å prioritere slike innkjøp. Vårt formål er galleridrift og formidling av samtidskunst, der salg er det som skal sikre vår drift. Siste store visning av arbeider fra samlingen var i 2006 da kunstforeningen markerte 150 år.

Dermed er det en stor glede å kunne løfte ut og fram betydelige verk fra To Samlinger, -  og ikke minst å kunne vise disse her fantastiske KHÅK Kunsthall. Ørnulf Opdahl og Anne Standal har stått for utvalget fra samlingene.  

I tillegg til utstillingen To Samlinger kan du se vårt store utvalg original grafikk i grafikkhjørnet. Vi har både løse trykk og ferdig innrammet grafikk for salg! 

Velkommen!

 

  

Emneord: 
Kommune: