Søndag den 9.juni åpner venneforeningen igjen dørene på Kvitholmen – og inviterer til Kystens dag.

Bolighusene på Kvitholmen. Foto: Kvitholmens Venner.
Bolighusene på Kvitholmen. Foto: Kvitholmens Venner.
Dette er 8. gang vi arrangerer kystens dag på Kvitholmen og med dette så har vi virkelig greid å sette et positivt fokus på kyst og kystkultur. Vi hadde veldig godt besøk i fjor og med et bra program i år så ligger alt til rette for en vellykket feiring ytterst ute mot Hustadvika.

I år har vi tilbud for både liten og stor. Vi tilbyr servering av fiskeburgere, skuffekake, kaffe, sveler og brus i naustet. Av innholdet i årets kulturprogram vil vi nevne: Friluftsgudstjeneste v/sokneprest Ragnhild Fuglseth. Det blir bl.a. barnedåp. Tonefølge til salmene v/Nils Arild Holten. For ungene så blir det livet i fjæra. For de mer dristige blir det rappellering 12,5 meter ned fyrveggen på gammelfyret hvor det er Eide Klatreklubb som guider. Redningsskøyta ”Erik Bye” kommer også på besøk og vil feire dagen sammen med oss med åpen båt fra kl 1200 til kl.1500 hvis det da ikke kommer andre oppdrag inn i bildet. Kajakkpadling vil det være muligheter for. Ansvarlig for dette er John Robert Bognøy. Det vil bli utlagt spørreskjemaer i sjøvett. Premiering til de med flest riktige svar.

FRILUFTSGUDSTJENESTEN BEGYNNER 1200!!

Kvitholmen Fyrstasjon har også en unik historie å by på og det vil bli arrangert omvisning av medlem i historiegruppa Jonny Lyngstad. Vi vil også nevne at vi nå har fått restaurert den gamle smia utvendig/inne samt ny blåsebelg og esse. Smia ble forøvrig åpnet i 2010. Også i år vil smeden være tilstede.

Vi håper selvfølgelig på like bra vær som vi hadde i fjor, men uansett så er Kvitholmen fyr besøket verdt. Dette er en naturopplevelse som ligger ved portstolpen til Hustadvika.

Skyssbåter vil starte å gå fra Kråkholmen kl 1000 og går da frem til kl 1130. Tidspunkt for første retur er kl.1430. Kråkholmen ligger 5.minutters kjøring fra Farstad eller 15 minutter fra Eide. Program og veibeskrivelse til Kråkholmen ligger på våre nettsider www.kvitholmen-fyr.no

Emneord: 
Kommune: