Simon Wågsholm - gudslånet

Alle rettigheter Simon Wågsholm.
Alle rettigheter Simon Wågsholm.
Alle rettigheter Simon Wågsholm.
Alle rettigheter Simon Wågsholm.
Simon Wågsholm lar menneskets søken etter noe større enn seg selv danne et tematisk utgangspunkt for sin utstilling på Kunstsenteret. Han lar seg fascinere av den typen opplevelser man kan få alene ute i naturen, og har det siste året markert slike ”hellige” steder på fjellet og i skogen. Disse bringer han direkte inn i utstillingen ved hjelp av skisser og lydarbeider.

 

Det visuelle og auditive utfyller hverandre i Wågsholms installasjoner, der vi også vil få se hans karakteristiske maleriske uttrykk hvor han tar i bruk sterke farger og store formater. Han lar ofte malingens naturlige bevegelser påvirket av gravitasjon og friksjon kontrasteres av en mer lineær penselføring, som et bilde på måten vi bygger våre liv i naturens domene.

Som et gesamtkunstwerk tar Wågsholm hele utstillingsrommet i bruk, i det han stiller oss noen spørsmål om vår relasjon til naturen, og vår lengsel etter å være en del av noe større utenfor oss selv.

Wågsholm har sin utdannelse fra Universitetet i Bergen, og bor og arbeider i Ålesund. Dette er hans første separatutstilling på Møre og Romsdal kunstsenter.

Utstillingsåpning er torsdag 10. april klokka 19, og kunstneren vil være tilstede. Utstillingen står til 10. mai 2014.

Emneord: 
Kommune: