Utstilling med Simon Nicholas.

Opera. Maleri av Simon Nicholas.
Opera. Maleri av Simon Nicholas.
Aalesunds Kunstforening åpner utstilling med Simon Nicholas lørdag 13.juni kl. 1200 – kunstneren er til stede. Musikk v/Miki Campins, (marimba/ div slagverk) og Yuri Hashimoto - fløyte.

Simon Nicholas f.1954 i London, har sin utdannelse fra London, Statens Kunstakademi i Oslo m.m. . Han bor nå i Oslo, han kan vise til en omfattende utstillingsvirksomhet i inn- og utland. Han er innkjøpt og representert I en rekke samlinger – her kan nevnes: Grieghallen i Bergen, Cleveland Art Gallery, England, Unilever Plc, London, Old Mutal Art Collection, London, University of Northumbria, Newcastle, TV 2 og Dagens Næringsliv.

De siste årene har Simon Nicholas arbeidet med malerier som tar utgangspunkt i det urbane landskapet. Grensen mellom det reelle, det fiktive, og det fotografiske i fremstillingen er forsøkt problematisert. Og i hans bilder er har bruken av grid, repetisjon og mønster (og et aktivt og tvetydig samspill mellom figurative og abstrakte elementer) vært et gjennomgående tema. Maleriene er på ingen måte basert på et fototogafisk utgangspunkt / belegg, til tross for at bildene ser ut til å referere til fotografisk representasjon. Meningen er å konstruere, antyde, samt underminere en form for fotografisk virkelighet.

Simon Nicholas ønsker i å skape komplekse bilder som prøver å forene tilsynelatende motpoler; - det å være såpass tvetydig at maleriene ved første blikk kan oppleves som konvensjonelle, men at de etter hvert blir oppfattet som gåtefulle fiksjoner hvor ikke alt stemmer: Nicholas forteller at han har lenge har beundret J.G. Ballards science fiction-forfatterskap hvor fascinasjon og ubehag står sentralt.

Utstillingen i Aalesunds Kunstforening består av store og små malerier , fra postkort-størrelse til 200cm x 240cm.

Av temaer Nicholas har arbeidet med de siste årene, og som kan oppleves i et utvalg ved utstillingen er; Galleri / Atrium - -Bil/ Parkeringsplass - -Flymesse - -Philharmonie - -Promenade - -Strand/ Brygge - -Urban/ Bjørvika

Emneord: 
Kommune: