17 dager med folkefest i Kristiansund!

Operaen i Kristiansund. Foto: Bjørn Hansen.
Operaen i Kristiansund. Foto: Bjørn Hansen.
Operaen i Kristiansund. Foto: Per Kristian Leikanger.
Operaen i Kristiansund. Foto: Per Kristian Leikanger.
Den 7. februar går startskuddet for Operafestukene 2019 av! «Det er med stolthet og glede at Operaen i Kristiansund, Norges eldste opera, ønsker velkommen til Operafestukene 2019. Opera kan berøre oss langt inni sjelen og inn i hjertet og det er vi sikker på at årets operaoppsetninger vil gjøre. Dette er Norges største festival viet til opera og i år presenterer vi Macbeth og Rigoletto komponert av Giuseppe Verdi - en av verdens mest betydelige operakomponister» forteller operasjef Line Lønning Andresen.

Tradisjonen tro

Det er for 91. gang at byen, regionen og landet ønskes velkommen til Operafest. I disse 17 dagene koker det over av sangere, dansere, publikummere og andre ildsjeler i den lille byen som kan smykke seg med tittelen «landets eldste operaby».

Det blir dramatikk når Verdis Macbeth inntar scenen i Festiviteten. Operaen er basert på det råeste Shakespeare-dramaet med samme navn. Her vil publikum bli dratt inn i Macbeths jakt på makt og autoritet, som han oppnår gjennom blodtørstige handlinger sammen med sin Lady. Blant hovedrollene finner vi blant annet Jørgen Backer i rollen som Macbeth og moldenseren Ann-Helen Moen i rollen som Lady Macbeth.

Premiere nummer to er en av verdens mest kjente operaer, Rigoletto. Her møter vi hoffnarren med samme navn, som oppdager at hertugen har innledet et forhold med hans datter Gilda. Da oppstår det dramatikk i et univers fylt med hevn, kjærlighet og ondskap som publikum blir kastet inn i. Rigoletto gir deg et spekter av både toner og følelser, med musikk som selv en operaamatør vil kunne kjenne igjen og nynne til. Her får publikum oppleve den verdenskjente arien La donna è mobile.

I den andre enden av musikkskalaen finner man hip-hop og rap-kongen ONKLP som gjør sin ankomst i Festiviteten den 9. februar. Operafestukene byr også på en av Norges sterkeste liveartister – nemlig Silya & The Sailors. Her garanteres det musikk som røsker i magen og treffer midt i hjertet.

Hele byen tas i bruk

Operaen i Kristiansund kan i år invitere til over 50 forskjellige musikalske opplevelser, som inneholder noe for alle – uansett alder. Da kan publikum møte operasangere og pianister på byens kafeer, puber og restauranter og vi dukker opp blant brødblingser, vinglass og bacalao.

Noe av det som er å se og høre rundt omkring i Operabyen Kristiansund er, TrondheimSolistene, som for tredje år på rad holder konsert i Kirkelandet kirke, lørdag 9. februar.

Det blir ingen operafest uten dans og 10. januar ønsker vi velkommen til en flott danseforestilling med vakre kostymer og deilige rytmer.

Under barnas operafest anbefales blant annet Lydvingen, som handler om både superhelter, spennende lyder og mye latter. Dette kan hele familien se i Klubben i Festiviteten lørdag 9. februar.

Macbeth har premiere torsdag 7. februar og åpner Operafestukene 2019.

Emneord: 
Kommune: