Magnum fotograf Bruce Davidson til Nordic Light

Cigarete
Bruce Davidson, Brooklyn Gang 1959 Cigarete - courtesy in focus gallery, Cologne
Et av festivalens trekkplastre er at man kan treffe sine fotografiske helter ansikt til ansikt; det være seg etter et foredrag, ved boksigneringer, på gata, i kunstnerens galleri eller på puben. «Meet the legend» er slagordet som preger plakater over hele Nordmørsbyen, og Nordic Light holder sine løfter. Hvert år får Kristiansund besøk av fotografer som vi kanskje bare har mulighet til å treffe en eneste gang i levende live.

Bruce Davidson (f.1933) fra USA er en av disse legendene. Han har siden 50-60 tallet dominert sjangeren klassisk dokumentarfotografi. Bildene hans har vi sett gang på gang, men kanskje ikke vært klar over kunstneren bak kameraet.

- Vi nikker gjenkjennende over bildene og hele formspråket. Dette er verdenskjente fotografier, sier Morten Krogvold, kunstnerisk leder i Nordic Light.

- Bruce Davidson er utvilsomt en av de mest innflytelsesrike og betydningsfulle fotografene i vår tid, og det er en ære å endelig få gleden av hans selskap under festivalen.

Davidsons mest kjente arbeider er fra 1958-1965. Vi snakker om legendariske fotoreportasjer som «The Dwarf», «Brooklyn Gang» og «The Civil Rights Movement». Senere kom dessuten «East 100th Street» og «Central Park and Subway”, og nylig har han utgitt en kjempebok med tre bøker i én med hele livsverket sitt.

Bruce Davidsons utstilling vises i Kristiansund i perioden 24. april – 6. mai 2012. Festivalen varer fra 24. – 28. april 2012.

Kontaktinfo:

Anne Lise Flavik (daglig leder og programsjef): annelise@nle.no, Tlf: 920 17 130

Elisabeth B. Bjerkestrand (pressekontakt): elisabeth@nle.no, Tlf: 984 56 335

Emneord: 
Kommune: