Ragnhild Søvik og Gisle Harr åpner utstillinger i KHÅK Kunsthall

Alle rettigheter: Ragnhild Søvik. Fotokilde: KHÅK.
Alle rettigheter: Ragnhild Søvik. Fotokilde: KHÅK.
Geir. Alle rettigheter: Gisle Harr. Fotokilde: KHÅK.
Geir. Alle rettigheter: Gisle Harr. Fotokilde: KHÅK.
Alle rettigheter: Ragnhild Søvik. Fotokilde: KHÅK.
Alle rettigheter: Ragnhild Søvik. Fotokilde: KHÅK.
Geir. Alle rettigheter: Gisle Harr. Fotokilde: KHÅK.
Geir. Alle rettigheter: Gisle Harr. Fotokilde: KHÅK.
Utstillingsåpning lørdag 14. april kl. 1300. Ragnhild Søvik tar med seg sine kjente og kjære kvinneportretter når hun åpner utstilling i april. Om kvinneskikkelsene sine, sier hun at de ikke er skissert på forhånd, men blir til under selve arbeidsprosessen. Gisle Harr ble tidlig introdusert for kunsten. Allerede som liten fant han en fascinasjon for miniatyrskulpturer, og dette har opptatt ham siden. I KHÅK vil han vise skulpturarbeider i form av realistiske portretter og hverdagsobjekter som skaleres ned eller opp i forhold til ordinær størrelse.

 

Ranghild Søvik

Ansikt og uttrykk kan endres flere ganger før motivet er ferdig. Med andre ord: hun vet hvor hun vil, men lar spenningsmomentet få være med på laget fram mot ferdig motiv.

Søvik bruker flere ulike teknikker i sine arbeider. Maleriene er ført med både pensel og kullstift. De grafiske trykkene kommer i små opplag, og hun håndkolorerer dem etter trykkeprosessen, for å gjøre hvert enkelt kunstverk helt unikt. I april tar hun med seg både maleri og grafiske arbeider til KHÅK.

Gisle Harr

Portrettene varierer mellom naboer, venner, folk fra lokalmiljøet, populærkulturen eller fra historien. Sammen utgjør de et særegent portrettgalleri, som ofte fascinerer betrakterne. Skulpturene kan relateres til den klassiske skulpturtradisjonen men også til folkekunst, popart og fotorealisme. Enkelte skulpturer iscenesettes foran malerier som danner malte bakgrunner og gir illusjonen av en teater-/filmkulisse i miniatyr. Harr vil i tillegg vise nyere arbeider; blant annet et skyggeteater og noen titteskapsobjekter der realisme og fiksjon møtes.

Tematisk handler Harrs kunst om å vise ulike menneskekarakterer, enten tatt ut av sin sammenheng eller i de omgivelsene de er forbundet med. I forlengelsen av dette handler det om å observere mennesker, men også deres miljø, hvordan menneskene både formes av - og selv former sine omgivelser. I skygge- og titteskapsobjektene leker han med vår virkelighetsoppfatning og hvordan fiksjonen kan representere en flukt eller en parallell verden.

Gisle har en bred kunstnerisk plattform. Tidligere arbeidet han som illustratør, og har senere jobbet med både blyant, pensel og grafiske arbeider. Han har sin utdannelse fra flere institusjoner, blant annet Kunsthøyskolen i Ungarn og Kunsthøyskolen i Oslo. Han er opprinnelig fra Harstad, men bor og arbeider i hovedstaden.

 

Begge kunstnerne vil være tilgjengelige på KHÅK fra og med onsdag 11. april.

 

Musikk ved Lenas Nymark

På åpningen blir det musikk med Lena Nymark. Lena Nymark er vokalist og låtskriver fra Sula. Rett før jul slapp hun albumet ”Trapped in the silence”. På lørdag får dere høre et par smakebiter fra dette albumet.

 

Emneord: 
Kommune: