Fjord Cadenza-festivalen 25-år!

Dirigent Rune Bergmann. Pressefoto. Kjelde: Fjord Cadenza.
Dirigent Rune Bergmann. Pressefoto. Kjelde: Fjord Cadenza.
I år har den tradisjonsrike Fjord Cadenza-festivalen 25-års jubileum. I den forbindelse, har vi satt sammen et ekstra flott program! Festivalen arrangeres fra den 15. til 19. august, med konserter både i Skodje, Ålesund, Stranda, Geiranger og Fosnavåg. I år har vi satt sammen et jubileumsorkester bestående av internasjonale stjerner fra øverste hylle, med artister fra blant annet USA, Canada, Tyskland, Polen og Norge. Grunnet den unike sammensetningen med talenter fra flere land, omtaler festivaldirigent Rune Bergmann festivalorkesteret som ett av verdens beste.

 

For første gang skal det spilles det inn plater under Festivalen, og med det hele to stykker i løpet av fire dager, hvorav én av platene utgis av Philippe Quint. Han har flere prestisjefylte grammy-priser for tidligere utgivelser bak seg.

I jubileumsåret retter vi fokuset mot nordiske verker – og da spesielt mot Grieg. Årets festival byr på en rekke nye konserter i programmet, deriblant “Mountain Cadenza”, som avholdes ved Roaldshornet på Stranda, konsert i hotellhagen til Union Hotel, Geiranger og “Skodjekveld” i Skodje kirke med artister med tilknytning til Skodje. Førstnevnte konsert ledes av Andrew Balio – solotrompetist i Baltimore Symphony.

Festivalens program omfatter alle aldersgrupper, med konserter som “Operapub med Fongen og Fremmerlid”, familiekonserten “Tre er én for mye” og “Intimkonsert på omsorgssenteret”.

DNBs nasjonale solistkonkurranse har blitt avholdt ved Fjord Cadenza-festivalen i 8 år, og årets store finale for talenter fra hele landet avholdes på lørdagskvelden i Gomerhuset. De som har vunnet tidligere, har i etterkant gjort det svært bra både nasjonalt og internasjonalt. Fjorårets vinner, Birgitta Elisa Oftestad, ble kåret til “Årets Virtuos” ved NRKs virtuoskonkurranse i april 2018.

Artister og ensembler ved festivalen:                                                                                                  
Philippe Quint, Andrew Balio, Jenny Langlo, Rune Bergmann, May Britt Moser, Trondheimsolistene, Magne Fremmerlid, Charlotte Fongen, Helga Botn, Arnhild Vik, Ferdafolk, Natallia Papova, Maria Valeria, Marianne Beate Kielland, Ola Une Ferstad Liland. 

 

Programoversikt: https://drive.google.com/file/d/1Yeddt_kxn1-Lzs4tj8Y9qXFeh5Ss4gck/view?usp=sharing

Programpresentasjon (video): https://vimeo.com/271225226

Kommune: