OMHAVNELSER

Strikkedesignere. Foto: Alle rettigheter DUODU.
Strikkedesignere. Foto: Alle rettigheter DUODU.
Foto: Alle rettigheter DUODU.
Foto: Alle rettigheter DUODU.
Foto: Alle rettigheter DUODU.
Foto: Alle rettigheter DUODU.
Foto: Alle rettigheter DUODU.
Foto: Alle rettigheter DUODU.
Aalesunds Kunstforening åpner sesongen lørdag 17.januar med strikkedesign;– DUODU fra Trondheim kommer med et kresent utvalg strikkede og unike kreasjoner. De vil også ha med noe fra sin serieproduksjon som vil være tilgjengelig for salg.

 

De vil også ha med noe fra sin serieproduksjon som vil være tilgjengelig for salg. I tillegg til de to strikkedesignerne – Rita Nylander og Anne Grut Sørum – vil det vises foto og en film laget av Lasse Berre. ( Lasse Berre (født i Trondheim) er utdannet ved Brooks Institite of Photography i Santa Barbara, California, USA. Berre arbeidet som motefotograf i USA med base i Los Angeles i seks år før han bosatte seg i hjembyen Trondheim, hvor han driver studio Lasse Berre.) Utstillingen har tittelen OMHAVNELSER – inspirert av stedet DUODO har sitt atelier på PIR II ved havna i Trondheim.

DUODU er kunsthåndverk som løfter en hundreårig strikketradisjon opp i en annen dimensjon. På den ene siden er det «haute couture» og kolleksjoner der anvendelighet er en forutsetning. På den andre siden er det rene kunstobjekter som lever sitt liv i utstillingslokaler rundt omkring i verden.

DUODU består av strikkedesignerne Rita Nylander og Anne Grut Sørum fra Trondheim, Norge. Disse to har holdt sammen siden 1998, med en felles forankring i strikkeglede, humor og nysgjerrighet. En nysgjerrighet som hele tiden leder til eksperimentering med nye teknikker og uttrykk. DUODU er ikke omskiftelig mote, men tidløs eleganse ispedd snert og humor – designet etter mottoet Morsom, Enkel, Elegant.

Kunsthistoriker Eva Furseth laget i 2013 (til DUODU’s 15 årsjubileum) - en bok om strikkeduoen fra oppstarten i 1998. Jubileet ble markert med utstilling Nordenfjeldske kunstindustrimuseum, Trondheim. 

Emneord: 
Kommune: