RaumaRock med ny festpakke til publikum!

Turboneger. Pressefoto. Foto: Raymond Mosken
Blood Command. Pressefoto. Foto: Ida Tangerasmini
Postgirobygget. Pressefoto.
Tiden er moden for å slippe noen flere godbiter til årets RaumaRock. Vi legger tre nye band til det som tegner til å bli en ordentlig festpakke på Raumarock.

De tre nye bandene som er klare for å rocke Åndalsnes den første helga i august er:

Turboneger: Endelig er de her igjen! Turbonegers ”comeback” med ny vokalist har blitt mottatt med stor jubel, og vi er stolte over at Norges største og internasjonalt mest ansette rockeband igjen skal innta scenen under RaumaRock!

Blood Command: Det kritikerroste Bergensbandet i ferd med å ta steget opp i Norges øverste rockedivisjon, og imponerer publikum overalt hvor de spiller. Blood Commands energiske rock høstet superlativer fra et samlet kritikerkorps da de lanserte sitt andre album i høst, Funeral Beach, og bandet var nylig supportband på Biffy Clyros Europaturné. Vi gleder oss stort til de skal lage feststemning i Åndalsnes sentrum.

Postgirobygget: Få norske band kan vise til en slik allsangfaktor og imponerende rekke av landeplager som Postgirobygget. Idyll, En solskinnsdag, Bohemen leve, Lei av å bli lurt, Tiedemanns kafé, Sløv uten dop, Under isen, 23 tommer, Tidløs og Essensuell og mange flere er blant låtene vi kan få høre live ved kaikanten på Næs i sommer.

Med disse bandene begynner programmet for årets festival å ta form, og fortsatt er det mer i vente. Vi har tidligere sluppet sterke navn i hver sine sjangre, Kim Larsen, Enslaved, Sweden og Erik og Kriss, og vil snart kunne presentere artistene som kompletterer festivalprogrammet.

Det er bare å følge med utover våren og glede seg! Festivalpasset får man kjøpt til redusert pris allerede NÅ og ut mars måned (kr. 990 for voksne og kr. 590,- for ungdom), så det er ingen grunn til å vente. Festivalpassene kjøpes på vår hjemmeside www.raumarock.com.

Bilder og utfyllende bandomtaler av årets hittil offentliggjorte band:

Bandomtaler 2013          

 

Turboneger:

Med sin karakteristiske musikalske blanding av punk, metal og klassisk hardrock er Turboneger et fenomen i norsk rockhistorie. For ikke å snakke om hvilken posisjon bandet har i utlandet, Turboneger er utvilsomt et av Norges største og mest respekterte rockeband på verdensbasis og har en enorm fanskare rundt om i hele verden. Bandet har sin egen internasjonale fanklubb, Turbojugend – som har 2300 avdelinger over hele verden! Medlemmene av Turbojugend kan gjenkjennes ved sine spesiallagde denimjakker med bandets logo på ryggen. Denim går igjen i bandets eget image også, og man kan trykt si bandet har sitt helt spesielle sceneuttrykk med ansiktssminke og dongeri i forskjellige varianter.

Bandet ble startet i Oslo allerede i 1988, og hadde varierende suksess de første årene. Etter noen år begynte Turboneger virkelig å flekke tenner, musikken var blitt mer og mer melodiøs og nærmet seg den klassiske rocken, men med alle bandets talenter for provokasjoner og nihilistiske verdier intakt. Bandet består i dag av Thomas Seltzer, Knut Schreiner, Rune Grønn og Tommy Akerholdt og Tony Sylvester. Sistnevnte kom inn i bandet i 2011, som erstatter for Hans-Erik Dyvik Husby som etter mange år som fremtredende vokalist i bandet gav seg i 2010.

 I 2012 kom Turboneger med sin første plate på 5 år, og bandet turnerte i hele Europa i fjor sommer. I år er det altså endelig RaumaRocks tur til å få besøk av det sagnomsuste og karakteristiske bandet igjen. Turboneger stod sist på RaumaRock-scenen i 2006, det er altså på høy tid med et nytt besøk. Vi gleder oss til å ta imot både lokale og langveisfarende fans til en uforglemmelig konsertopplevelse!

www.turbonegro.com

Blood Command:

Blood Command fra Bergen har de siste årene imponert på scener over hele landet. Deres energiske rock har tydelige referanser til klassisk hardcore og sint punk. Samtidig lager de refrenger du kan komme til å hyle med til i lang tid. I høst kom deres andre album, kalt Funeral Beach, og anmelderne var enige om at Blood Command har mye å by på. Kjernen i bandet er Silje Tombre (vokal), Yngve Andersen (gitar) og Sigurd Haakaas (trommer). Fra deres tidlige EPer til albuma Ghostclocks og Funeral Beach, har de levert sterke, fengende låter som det gnistrer av.

Blood Command lager musikk som gir deg lyst til å kaste deg ut i hemningsløs dans eller vill herjing. Vi gleder oss til de skal lage feststemning i sentrum av Åndalsnes.

http://www.bloodcommand.com

 

Postgirobygget:

Postgirobygget, som så dagens lys i 1995, er kjent for sin rufsete viserock, med finurlige og småfilosofiske tekster som mange kan kjenne seg igjen i. Siden starten har bandet turnert jevnlig og solgt mer enn 500 000 plater. Postgirobyggets popularitet har vært stabil, og konsertene går for fulle hus

Bandet ga ut albumet Melis i 1996, og fikk flere hits som helt siden da har vært stayere på radioen. Postgrobygget ga deretter ut albumene Essensuell, Supertanker og 4-4-2 før samlealbumet Best av Alt kom ut i 2003. I 2007 kom albumet Tidløs ut, og tittellåten ble en radiohit av dimensjoner. Etter bandets siste album Øyeblikk som kom ut i 2009 har det vært lite nytt å høre fra bandet, men ventetiden er snart over, i begynnelsen av mai slipper bandet en ny singel og et etterlengtet album kommer i løpet av juni. Man har med andre ord god tid for å «høre seg opp» før Postgirobygget går på scena under RaumaRock, hvor vi får høre både gamle og nye hits.

Vi gleder oss til sommeridyll i sentrum av Åndalsnes med legendariske låter som Idyll, En solskinnsdag, Lei av å bli lurt og Sløv uten dop. Hitene med skyhøy allsangfaktor står i kø!

www.postgirobygget.no/

 

Slipp 1 (14. des 2012)

Kim Larsen & Kjukken :

Den folkekjære musikeren Kim Larsen entrer scenen under RaumaRock med sitt band Kjukken. Den svært produktive låtskriveren Larsen og bandet er plateaktuelle med «Du glade verden» som utkom i november. Albumet ligger allerede som nr 10 på hitlisten i Norge, og klart nummer 1 i Danmark.

Kim Larsen og Kjukken skal ut på en skandinavisk turne i sommer og vi er glade for å ha fått legenden til RaumaRock. Vi vil få høre en rekke nye sanger, men som alltid vil Kim Larsen gjøre et dykk ned i sitt imponerende sangunivers og spille et repertoar fra sin over 40 år lange karriere. Her er det mye å glede seg til, for hvem har ikke et forhold til «This is my life», «Papirsklip» og «Langebro».

http://www.kimlarsen.dk/kimlarsen/

Enslaved:

I over 20 år har de sørget for svart, fengende, brutal og atmosfærisk metal i verdensklasse - og bak seg har de elleve episke album. Vi er uhyre stolte av å ha de på scenen for å feire sammen med oss, og ser frem til helsvart konsert med et av Norges mest eminente metalband. Enslaved er anerkjente både i inn- og utland, og har kapret Spellemannsprisen hele fire ganger. Nå er de albumaktuelle med "Riitiir", og som vanlig når Enslaved gir ut ny musikk triller pressen høye terningkast. Som nå sist med en femmer i VG: «Albumlengden til tross; dette er erke-Enslaved. Hvilket betyr mesterklasse.»

Dette er en julegave fra RaumaRock til metalfans, det er bare å begynne å glede seg.

http://www.enslaved.no/

Sweden:

Sweden – bandet inte landet!

Fredrikstadbandet lengter tilbake til 90-tallet da de lånte pappas bil og dro til Svinesund for å kjøpe lösgodis og sigaretter. Til dagene de hørte på Popsicle og drømte om å komme inn på SoWhat! Nå har de pakket nittitallsnostalgien i catchy og umiddelbare popmelodier med en god dose melankoli på toppen. Men ikke tro at det blir klissete av den grunn. Sweden får deg til å synge ukontrollert med på refrengene du ikke helt kan, til å dele ut overivrige «man hugs» til naboen i baren og til å endelig ville plukke opp skateboardet igjen.

 

Vokalen til Christian Spro har en sårhet i seg som får deg til å bli glad i fyren, og umiddelbarheten til låtene på «Under The Sycamore Tree» gjør deg urovekkende glad. Og det har aldri vært feil å være glad. I alle fall ikke på denne måten!

 

Med strålende kritikker og debutskiva «Under the sycamore tree» i bagen inntok Sweden for alvor festivalscenene i 2012. De spilte blant annet både på Pstereofestivalen i Trondheim og på Øyafestivalen, og til sommeren inntar de også RaumaRock!

 

 

Erik og Kriss:

En av norgeshistoriens mest suksessrike pop-acts lagde sin første låt sammen i 2002, men det var ikke før i 2007 at Erik Mortvedt og Kristoffer Tømmerbakke hadde sin første utgivelse.  Barndomsvennene ble da snappet opp av ArtistPartner AS og MTG Music AS, etter å ha hatt mange hundretusen downloads fra deres egen hjemmeside.

Erik og Kriss har mottatt ikke mindre enn 5 gull, 2 platina, 3 dobbelplatina og ett firedobbelplatinatrofe for sine singler, som samlet har gått over 15 millioner views på youtube. De hadde i 2008 BÅDE 1. og 3.plass på listen over mest spilte låter på norsk radio, og også for album har Erik og Kriss fått gulltrofe.Tilsammen har Erik og Kriss ligget nærmere 3 år, eller 139 uker, på VG-listen siden de debuterte i 2007, og har totalt hatt 10 singler inne på VG-listen topp 20.

Erik og Kriss er viden kjent for sitt fantastiske liveshow, hvilket har sendt dem både rundt hele Norge mangfoldige ganger, men også til Sverige og Danmark, i løpet av sine over 500 konserter. 

Vi tipper gutta kommer til å lage godstemning og allsang på Åndalsnes i august.

http://www.facebook.com/ErikogKrissOffisiell

For mer informasjon:   

Tonje Dahle Hovde, daglig leder                   tlf. 97 00 93 13, mail: tonje@raumarock.com

Knut Peder Voldset, bookingkomiteen          tlf. 40 41 67 22, mail: knut@raumarock.com

Emneord: 
Kommune: