Sonja Reite, ny gjesteutstillar i Fosnavåg.

Receiving abundance. Alle rettigheter: Sonja Reite. Kjelde: Galleri EogE
Receiving abundance. Alle rettigheter: Sonja Reite. Kjelde: Galleri EogE
Maleri. Alle rettigheter: Sonja Reite. Kjelde: Galleri EogE
Maleri. Alle rettigheter: Sonja Reite. Kjelde: Galleri EogE
Då er galleri EogE klar for ei ny gjesteutstilling med Sonja Reite. Fargesterke spennande maleri. Mange har spurd etter maleria henna og no er dei her i gjestegalleriet frå laurdag 16.august til 26. september. Reite har vore gjesteutstillar hos oss tidligare, men no er det nye maleri, nye lokaler og nye muligheter til å sikre seg eit flott maleri av Sonja Reite.
Reite kaller utstillingen «Fragment» og om maleria sine sier ho:
«Utstillingen er satt sammen av bilder med ulike uttrykk. Der er nokre bilder som er gjenkjennelige, blant anna kysthusa og kystlandskapet. Eg maler i akryl og synes det er spennende å sjå kor langt ein kan strekke akrylen, vaske den ut, male over, legge på tynne lag og skrape i bilete. Fasineres for tiden av menneskeskikkelsen i maleriet.
Eg prøver utforske og utfordre meg selv i bildene mine.. Prøver å forstå hva som trengst av det stramme for å binde opp det løse. Hva som trengs av det mørke for å få frem det lyse. Jeg stever etter en kjennskap til håndtverket som jeg mener ligger i bunn av maleriet. For å bli fri i bildet og billeduttrykket må jeg bli kjent med komponentene som setter alt sammen. Drives av nysgjerrighet, viten og behov for forståelse av hva det er som skjer i bildet. Maleprosessen styres også av et visuellt- indre bilde, et ønske om å se hva et bilde kan bli til».

Vekommen til utstillinga.
Emneord: 
Kommune: