Drippin’ Gold - Utstillingsåpning på Møre & Romsdal Kunstsenter.

Ane Vik Eines på MRK. Foto: MRK
Ane Vik Eines på MRK. Foto: MRK
Ane Vik Eines inkorporerer gamle håndverksteknikker og natur i sine skulpturer, og lar publikum møte strikking på en helt ny måte.

 

Hennes skulpturer tøyer forståelsen av både materiale og teknikk, og lar grove kvister møte strikkede teksturer i ofte syntetiske og uventede materialer.  I kontrast til mer tradisjonell strikk tar Vik Eines  gjerne i bruk skinnende stoff og glamorøst gull i sine installasjoner. Strikkingen blir et verktøy for dialog mellom ulike verdener, og resultatet er uredde skulpturer som dveler i grenselandet mellom kollaps og styrke.

”Mitt utgangspunkt for denne utstillingen er gull. Jeg er tiltrukket av det glitrende og skinnende, av alt som er gull i mine omgivelser. Som når havet glitrer gull av solens refleksjoner eller videoer med rappere og deres heftige gullsmykker.”

Ane Vik Eines har en mastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo, og har også gått på Nordiska Konstskolen i Kokkola, Finland. Hun har hatt separatutstillinger blant annet på Galleri Blunk i Trondheim, og galleri Soft i Oslo, og har deltatt på en rekke gruppeutstillinger, blant annet Trøndelagsutstillingen 2015. Hun deltok også på ”International Textile Art Symposium i Mark Rothko Art Centre i Latvia.  Ane Vik Eines kommer fra Aure på Nordmøre, og bor i Oslo.

 

www.anevikeines.no

 

Utstillingen er støttet av Norsk Kulturråd

 

 

 

Emneord: 
Kommune: