Marianne Heier: Sol (2017) Performance torsdag 23.november kl.19.00

Marianne Heier. Alle rettigheter: Marianne Heier. Fotokjelde: Jugendstilsenteret og KUBE.
Marianne Heier. Alle rettigheter: Marianne Heier. Fotokjelde: Jugendstilsenteret og KUBE.
Jugendstilsenteret og KUBE inviterer deg til å bli med på fremføringen av Marianne Heiers nye verk Sol (2017). Verket er spesiallaget for Jugendstilsenteret og KUBE og finner sted utendørs ved Jugendstilsenteret. Heier bruker bybrannen i Ålesund i 1904 som utgangspunkt for å snakke om frykt, og om behovet vårt for å kontrollere de ødeleggende kreftene som fins i verden.

I Sol (2017) blir ilden et bilde både på destruksjon og på livgivende varme. Verket er inspirert av kjente tekster av bl.a. Gaston Bachelard, Georges Bataille og William Blake, og beveger seg gjennom historien og frem til våre dagers terrorangst og overvåkningssamfunn.
 
Marianne Heier (f.1969) er billedkunstner utdannet i Milano og Oslo, hvor hun bor og arbeider. Spørsmål knyttet til økonomi og verdisirkulasjon er sentrale i hele Heiers kunstnerskap, med gavens iboende makt som tilbakevendende tema. Med et kritisk skråblikk snur hun det vi kanskje tenker på som «sunn fornuft», på hodet og lar andre tolkninger og muligheter komme til syne. Hun arbeider ofte med performance, og samarbeider gjerne med utøvere av forskjellige former for scenekunst.
 
Performancen starter kl. 19.00 og varer i ca. 30 minutter. Vi ber publikum stille seg opp på gateplan i området rundt Apotekertorget. Apotekeren Kafé holder åpent i etterkant. Gratis og åpent for alle.
 
Fremføringen av verket Sol (2017) er en del av høstens performanceprogram ved Jugendstilsenteret og KUBE kuratert av Benedikte Holen. Performanceprogrammet er realisert med støtte fra Stiftelsen Kjell Holm. Se våre nettsider for mer informasjon om det øvrige programmet.

Emneord: 
Kommune: