Mads Gilbert, Nelli Palomäki og Linda Eide til Nordic Light

Mads Gilbert. Fotograf: Øystein Hermstad.
Mads Gilbert. Fotograf: Øystein Hermstad.
Fotograf: Nelli Palomäki.
Fotograf: Nelli Palomäki.
Linda Eide. Fotokjelde: Nordic Light.
Linda Eide. Fotokjelde: Nordic Light.
Lege og aktivist Mads Gilbert, det finske stjerneskuddet Nelli Palomäki og NRK-profil Linda Eide kommer til Nordic Light Internasjonale Fotofestival 2015.

Flere gjester har nå meldt sin ankomst til jubileumsutgaven av Nordic Light Internasjonale Fotofestival i Kristiansund 21-25. april 2015. I år får vi nytt besøk av Mads Gilbert, som kommer for å holde foredrag basert på sine opplevelser under krigen i Gaza sommeren 2014. Gilbert er også en av gjestene i årets Ansikt til ansikt-program, der han skal samtale med kunstnerisk leder Morten Krogvold.

- Vi er svært glade for å ha fått Mads Gilbert tilbake til festivalen. I løpet av de fem årene som har gått siden hans forrige besøk, har det vært to kriger i Gaza, noe som gjør at hans engasjement og hans historier om situasjonen på Gazastripen ikke har blitt mindre aktuelt, forteller festivalsjef Charles Williamsen.

Tradisjonen tro får vi også besøk fra nabolandet Finland og i år er det den unge fotografen Nelli Palomäki som kommer med sine tidløse portretter av barn. I tillegg står NRK-profil Linda Eide, som også sysler med foto, på programmet.

- Nelli Palomäkis sterke og direkte portretter av barn gjør inntrykk, og det er ikke uten grunn at hun er i ferd med å slå gjennom internasjonalt. Vi gleder oss også til besøk fra humørsprederen Linda Eide, som skal holde et kåseri, sier Williamsen.

Fjorårets vinner av konkurransen Graduate of the Year, Ann Siri Stokkli, gjester også festivalen med en ny utstilling. Og gallerist Burkhard Arnold kommer tilbake for å snakke om det å samle på fotografi.

Nordic Light Internasjonale Fotofestival finner sted i Kristiansund 21-25. april og arrangeres i år for tiende gang. Under festivalen blir det, foruten foredrag, også utstillinger, filmvisninger og sosiale aktiviteter.

 

Mer informasjon på nle.no

Emneord: 
Kommune: