Jugendstildagene 2018, 20. - 21. oktober

Jugendstildagene 2018.
Jugendstildagene 2018.
I løpet av helgen stiller 8 eiere av jugendstilhus i Ålesund sine hus til disposisjon, og publikumsbesøket vil finne sted i små grupper med guide på fastsatte tidspunkt. Vi selger billetter til omvisningene (20 kr. per omvisning), seminaret og filmen er gratis. Seminaret har fått tittelen «Ut i vår hage – når jugendstilbyer og masseturisme møtes» og byr på nasjonale og internasjonale foredragsholdere som belyser sentrale temaer for jugendstilbyen Ålesund.

 

 

Åpne hus - begge dager

Med «Åpne hus» vil publikum få muligheten til å få guidede omvisninger inne i 8 ulike jugendstilbygninger i Ålesund og få god innsikt i noen av byens «skjulte» perler. 

Blix-villaen
Storgata 23
Avholdshjemmet
Keiser Wilhelmsgate 40
Devold-villaen
Langeberggata 3
Kirkegata 10
Kirkegata 1

 

Seminar i Apotekeren Kafé 

Lørdag 20. oktober
Kl. 13.00
Gratis inngang

Seminaret inneholder fire forskjellige presentasjoner der vi fokuserer på utfordringer i å håndtere byer som i stor grad er under press av de siste trender innen turismen. Vi inviterer publikum til å bli med på seminaret og delta i en konstruktiv diskusjon om jugendstilen, verdiene i norske hagekunst, konsekvensene av masseturisme i Spania og Montenegro, samt en del av den norske kulturarven som ligger på UNESCOs verdensarvliste.

Ut i vår hage – når jugendstilbyer og masseturisme møtes

13.00 – 13.40
Karsten Jørgensen, «Jugendstil i norsk hagekunst», 
professor i landskapsarkitektur ved Norges miljø -og biovitenskapelige universitet

13.45 – 14.25
Lluis Bosch «Managing Barcelona as an Art Nouveau Heritage Site: Are We in Risk of Dying From Too Much Success?», Cap de Rutes i publicacions, Institut del Paisatge Urbà. 

14.35 – 15:05
Zorica Tomanovic, «På veien til UNESCO – eller tilbake? En erfaring fra et fjordlandskap i Montenegro», konservator ved Jugendstilsenteret & KUBE.

15.10 - 15.50
Katrin Blomvik «Geirangerfjorden med sin internasjonale verdsarvstatus - utfordringar og muligheiter», direktør i Stiftinga Geirangerfjorden Verdsarv
        

Søndag 21. oktober

13.30 – 14.50
Film: «The Venice Syndrome» – 80 min.
Gratis inngang

Filmen viser hverdagen for de som fremdeles bor i Venezia: en subkultur av turistbaserte tjenester; en havn for gigantiske cruiseskip som kommer til å bli utvidet; Ventianere som flytter til fastlandet fordi de har ikke råd til leiligheter i byen; en eldre aristokratisk dame som viser forakt for kommunen; en eiendomsmegler som vurderer å forlate det synkende skipet.

Billetter kjøpes på tikkio.com
Se mer info om arrangementet på vår hjemmeside eller vår Facebook.

www.jugendstilsenteret.no

Jugendstildagene 2018 gjennomføres med støtte fra
Stiftelsen Kjell Holm og Sparebanken Møre. 

 

Emneord: 
Kommune: