SKRUK & Vårsøg møter Sondre Bratland under Moldejazz.

SKRUK & Vårsøg møter Sondre Bratland. Fotokilde: Moldejazz.
SKRUK & Vårsøg møter Sondre Bratland. Fotokilde: Moldejazz.
Det blir en ny storkonsert i Molde Domkirke når SKRUK & Vårsøg møter Sondre Bratland under årets Moldejazz. Etter suksessen med SKRUK & Oakland Interfaith Gospel Choir som solgte ut domkirka tre ganger i 2015 var det naturlig for Moldejazz å invitere SKRUK til å gjøre et nytt samarbeidsprosjekt i 2016. Det nye prosjektet har fått undertittelen «Hymner fra vest - salmer og sanger vi gjerne hører en gang til» og har blitt ved et samarbeid med Vårsøg og Henning Sommero. Når også folkekjære Sondre Bratland er med så ligger alt til rette for en ny suksess-konsert.
Samtidig med offentliggjøringen av kirkekonserten legger Moldejazz ut billetter til en annen folkekjær gruppe på Moldejazz, Ytre Suløens Jass-Ensemble, som spiller i New Perspiration Hall.  
SKRUK & Vårsøg møter Sondre Bratland

SKRUK og Vårsøg ga i 1978 ut albumet "Av moll er du komen, til dur skal du bli", en samling av salmer og sanger til folketoner fra Møre og Romsdal, arrangert for SKRUK og Vårsøg av Henning Sommerro. Utgivelsen vakte sterke reaksjoner både i folkemusikk-kretser og i enkelte kirkelige kretser pga den uvante besetningen og at man her hadde koblet et «danseorkester» med et kor. Programmet ble nektet fremført både i Molde Domkirke og i Ålesund kirke. I 2016 vil nok mange smile av dette, men i 1978 var det ramme alvor. I ettertid har flere uttrykt at «Av moll er du komen, til dur skal du bli» har inspirert andre artister og arrangører som har gjort sine "nye" versjoner av gamle, gode melodier. På Moldejazz 2016 blir SKRUK og Vårsøg gjenforent, og man får høre både sanger fra «Av moll er du komen, til dur skal du bli», og ny-arrangerte sanger fra Henning Sommerro`s hånd. SKRUK og Vårsøg ser frem til denne gjenforeningen og ikke minst til å ha med folkekjære Sondre Bratland som gjest i programmet.

Ytre Suløens Jass-ensemble

Ytre Suløen, som bandet gjerne kalles i kortversjon, har holdt det gående i mer enn førti år. De seineste år har det riktignok vært en rekke utskiftninger i bandet og de nye medlemmene har bidratt til å fornye «Ytre Suløen-soundet» uten at de svikter bandets opprinnelige musikalske ide. Bandet gir oss en egen miks av tradisjonell New Orleans-jazz og mer kontemporære komposisjoner. Her får vi ragtime, gospel, litt karibisk musikk, blues og swing. I tillegg til kreolsk musikk, er det duket for kreolsk buffet i Hjertøy-salongen på Alexandra. Det selges billetter både med og uten mat.

Moldejazz har tidligere lansert Chick Corea - Homage to Heroes, Branford Marsalis with Kurt Elling, Ane Brun, Joss Stone, Esperanza Spalding, Steps Ahead, Jaga Jazzist, Lizz Wright, Karpe Diem, Lemaitre, Trondheim Jazzorkester & Skrap, In the Country med Solveig Slettahjell og Knut Reiersrud, Lars Vaular, Kaja Draksler & Susana Santos Silva, Marilyn Mazur's Shamania, Anna Högberg Attack, Driving Miles, Eyolf Dale's Wolf Valley, Ivan Ave, Mutual Intentions og Ola Kvernberg som Artist In Residence med prosjektene «Mechanical Fair», «Steamdome», «Porkotta» og «Kirsti, Ola og Erik».

Billetter kan kjøpes digitalt gjennom Moldejazz sine nettsider fra kl. 11:30 17/3-16.

Kommune: