Kunstnersenteret Møre og Romsdal presenterer Forandring forteller!

Flokete tre. Alle rettigheter: Siv Bugge Vatne. Kilde: Kunstnersenteret Møre og Romsdal.
De tre kunstnerne Tonje Ramstad, Kjersti Kise og Siv Bugge Vatne introduserer publikum for en fargesprakende verden av bruddstykker og gjør om Kunstnersenteret til en arena for utforskning av materialitet og mening i utstillingen Forandring forteller.

 

I prosessen med å lage skulpturer og bilder har Tonje Ramstad, Kjersti Kise og Siv Bugge Vatne en felles tilnærming til valg av råmateriale. De tar tak i ting som plutselig trer frem med sin tilstedeværelse, slitte av bruk, vind, vann, frakt og tid, fulle av historier og assosiasjonsmuligheter. Gamle tegneserier, emballasje, rester av byggevarer, elementene kan settes sammen med en slående presis enkelhet eller med en energifull frustrasjon over komplekse sammenhenger.

Maleriske, men hverdagslige, svinger de to - og tredimensjonale collagene mellom ulike nivåer av abstraksjon og figurasjon. Fra forskjellige vinkler undersøkes det hvordan det abstrakte og ekspressive kan spille sammen med de gjenkjennelige elementene.

Forandring Forteller er den første utstillingen til kunstnertrioen. I september skal de videre til Norsk skogmuseum. Tidligere har de stilt ut hver for seg blant annet på Nordnorsk Kunstnersenter, Galleri BOA, Høstutstillingen og Stenersenmuseet.

Siv Bugge Vatne er født i Molde og har sin utdannelse fra Gerrit Rietveld Academie i Nederland, Kunsthøgskolen i Oslo og Kunstskolen i Bergen. Tonje Ramstad er født i Oslo og er utdannet ved Royal Academy of Fine Art I Haag, Nederland og Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Kjersti Kise er også fra Oslo og utdannet ved Statens Håndverk og Kunstindustriskole. Alle de tre kunstnerne bor og arbeider i Oslo.

 

Lørdag 20. april inviterer de tre kunstnerne til workshopen Papp i revers utenfor Kunstnersenteret:

Hvis pappen går baklengs så blir den til trær. I denne workshopen hjelper vi pappen tilbake i kretsløpet. I samarbeid med barna brukes store mengde brukt papp og papir til å konstruere og bygge opp en ny skog. Kunstnerne vil utforske pappmaterialene sammen med deltagerne på jakt etter ulike måter å bringe pappen tilbake til skogen og lage nye fortellinger.

 

Workshopen varer fra 11-14 og passer for barn og voksne i alle aldre.

 

 

 

Se også kunstnernes hjemmesider:

 

www.kjerstikise.no

www.sivbuggevatne.wordpress.com

www.tonjeramstad.blogspot.no

 

 

Åpningstider:

Tirsdag - Fredag 11:00-17:00

Lørdag 11:00 - 16:00

Søndag og mandag stengt

Gratis adgang

Emneord: 
Kommune: