Charles Bradley, Mette Henriette, The Budos Band m.fl klar for Moldejazz!

Charles Bradley. Photo: Shayan Asgharnia.
Charles Bradley. Photo: Shayan Asgharnia.
Charles Bradley, Hedvig Mollestad Trio feat Mats Gustafsson, Mette Henriette, The Budos Band, Kvernberg/Nilssen-Love/ Håker Flaten/Maneri, Luke Elliot, Red Hot, Gammalgrass, Tokle, Mella & Friends og Tito Lausteen Quartet klare for Moldejazz.

 

Moldejazz lanserer 11 artister som gjør programmet for årets festival komplett. Blant disse er det ytterligere to prosjekt med årets Artist In Residence Ola Kvernberg, det ene et helt nytt samarbeid med amerikaneren Mat Maneri. Et nytt samarbeid er det også når Hedvig Mollestad Thomassen og fjorårets AIR Mats Gustafsson gjør klubbnatt på Plassen. Samme sted Moldejazz-debuterer også saksofon-sensasjonen Mette Henriette. I Alexandraparken spiller verdensartister som Charles Bradley og The Budos Band side om side med lokale helter som Red Hot og Tokle. Med dette og foregående artistslipp mener Moldejazz å ha levert et program i tråd med visjonen om å være Europas ledende jazzfestival.  

 

Charles Bradley

Charles Bradley er en soulmann av den gamle skolen, med karakteristisk hes, kraftfull stemme og en brennende innlevelse. Som ung opplevde han James Brown på Apollo Theater i New York, en opplevelse som inspirerte ham å etterligne sin nye helt. Med årene har Bradley utviklet en egen stil. I mange år var Bradley stadig på flyttefot og livnærte seg av småjobber og sporadiske konserter før han ble oppdaget av Daptones Records. Han debuterte med No time For Dreaming (2011) og fulgte opp med Victim of Love (2013) og Changes (2016). Alle godt mottatt, ikke minst av et yngre publikum som har trykket soul-renessansen til sitt bryst. Bradley er en forrykende liveartist og Moldejazz sine mange soulelskende fans vil garantert bli fornøyd når Charles Bradley inntar Alexandraparken. For de som husker James Browns legendariske konsert på Idrettens Hus i 1986, så er dette det nærmeste man noen gang vil komme.

 

Hedvig Mollestad Trio feat Mats Gustafsson

Hedvig Mollestad Trio har siden albumdebuten Shoot! i 2011 etablert seg som en internasjonalt bejublet powertrio som viderefører arven etter berømte gitar, bass og trommekonstellasjoner, men likevel røsker tak i og frisker opp formatet. De fletter rockens tyngde med jazzens fleksibilitet. Etter debuten har trioen gitt ut ytterligere to album, All Of Them Witches (2013) og Enfant Terrible (2014). I 2016 kommer de med hele to utgivelser, et dobbelt live-album som oppsummerer karrieren til nå, og et nytt studioalbum som staker ut ny kurs. Som en ekstra godbit blir konserten et eksklusivt møte mellom trioen og Mats Gustafsson, en musiker som er kjent for den kraften og energien han bringer til musikken, noe de som opplevde ham som AIR under Moldejazz 2015 kan bekrefte. I samspill med Hedvig Mollestad Trio kan dette bli ett av de heftigste musikkmøtene i 2016. Hedvig Mollestad Thomassen - gitar, Ellen Brekken - bass, Ivar Loe Bjørnstad - trommer og Mats Gustafsson - saksofon.

 

Mette Henriette

Det vakte internasjonal oppsikt da ganske ukjente Mette Henriette kom med dobbeltalbum på det verdensledende platemerket ECM, labelen som gir ut blant annet Keith Jarrett og Jan Garbarek. 25-åringen fra Trondheim hadde til da vært en «snakkis» i det interne jazzmiljøet. Nærmest over natta fikk saksofonisten med samiske røtter stor internasjonal oppmerksomhet, etter at debutalbumet høstet strålende kritikker i både hjemlig og utenlandsk presse. På Moldejazz stiller hun med en besetning som tar utgangspunkt i albumet.

 

Kvernberg / Nilssen-Love / Håker Flaten / Maneri

Mat Maneri er oppvokst i Brooklyn og har i mer enn 20 år vært en toneangivende fiolinist og bratsjist i den delen av det amerikanske jazzmiljøet som utfordrer grenser. Instrumentkollega Ola Kvernberg vokste opp i Fræna utenfor Molde og deler amerikanerens fascinasjon for å utfordre grenser, også sine egne. Han møtte og hørte Maneri live i Chicago for sju år siden, og opplevde at Maneri mht estetikk og form tok musikken for instrumentet inn i en ny verden. Kvernberg utfordrer seg sjøl ytterligere ved å koble på et bass/ tromme-team han ikke har spilt med i gruppe tidligere, men alltid hatt stor sans for. Musikken blir i utgangspunktet åpen - «vi stiller med clean sheets», sier Kvernberg, «kanskje tar vi med oss ei lita skisse, men her blir det mye improvisasjon».

Ola Kvernberg - fiolin/bratsj m m, Mat Maneri - fiolin / bratsj, Ingebrigt Håker Flaten - bass og Paal Nilssen-Love - trommer.

 

The Budos Band

Ni-mann sterke The Budos Band blander heftig afro-beat, inspirert av blant andre Fela Kuti, med tung funk, soul-jazz, r&b og psykedelisk rock til fascinerende, medrivende og musikk. Massive blåsere og flerrende gitarlinjer over et drivende komp appellerer både til de danseglade og det øvrige feststemte publikum. The Budos band har gitt ut fire album og en EP på Daptone Records, hvorav det hittil siste, Burnt Offering, kom i 2014 til svært gode anmeldelser på toneangivende nettsteder som Pitchfork og The Quietus. Sistnevnte beskriver utgivelsen som «den perfekte alkymi av de involverte grunnelementene - dette er ikke fusion, men praktisk talt en helt ny sjanger i seg selv».

 

Luke Elliot

Luke Elliot blir ofte sammenlignet med Tom Waits, en drømmeartist for mange Moldejazzfans. Vel vitende om at Waits ikke turnerer mer så er ikke noe mer naturlig enn å innhente denne fremadstormende amerikaneren som mange nordmenn har trykket til sitt bryst allerede, og som absolutt står på egne musikalske bein. Ingen som opplever Luke Elliot på scenen går uberørt ut av lokalet etterpå. Med strålende anmeldelser for debutplaten «Dressed For The Occasion» ; bl a 6 i Dagbladet og 5 i Dagsavisen, tv-opptredener på Lindmo og God Morgen Norge, så er det en glede å kunne presentere Luke Elliot på Moldejazz.

Red Hot 

Molde Videregående Skole var ynglestedet til det som senere ble den fullvoksne R&B/rockabilly/funk-skapningen Red Hot. At dette bandet svinger live vet alle som har vært innom Moldejazz i løpet av de seineste åra. Med tre konserter tok Red Hot Moldejazz med storm i 2008, og siden da har det vært ingen vei tilbake! Live-opptaket ble til det Vidar Busk-produserte Hotter Than Georgia Asphalt og førte til omfattende turnévirksomhet. Moldejazz blir ikke det samme uten Red Hot, og vi gleder oss til en ny dose funky, Romsdals-signert blues i Alexandraparken.

Gammalgrass

Det hører til sjeldenhetene at Artist In Residence innlemmer spillestedet Alexandraparken i sin konsertrekke. Når Ola Kvernberg gjør dette så sier det litt om bredden i hans kunstneriske virke. Han går på scenen sammen med Stian Carstensen og Ole Morten Vågan under navnet Gammalgrass. Med dette bandet utforsker de sammenhengen mellom gammaldans og bluegrass, norsk og amerikansk tradisjonsmusikk som ifølge bandet har mye til felles. Dog er det ting som skiller, og bandet er særlig opptatt av å finne ut hvorfor det er så lite improvisasjon i Gammaldans. Dette gjør de via innfallsmetoden, også verbalt, noe som gjør Gammalgrass-konserter til en svært morsom opplevelse.

Mella & Friends

I 2015 ble Gildehallen gjenåpnet som «Old Persperation Hall» og det med stor suksess. I år som i fjor blir det Jan Inge «Mella» Melsæter og hans venner som står for musikken. I tillegg til Mellas faste partnere i Osloregionen, Ivar Andresen og Johan Bergli, vil orkesteret i år inkludere hans venner fra tida med Arthur Bleiken og hans jass-beskjed.

Tokle

Kristoffer Tokle vant Sparebank1s Jazztalentpris under Moldejazz 2014. Konserten han kvitterte med i 2015 var som en gatefest fra New Orleans og nå blir det mulig å høre dem igjen. Bandet, som blant annet teller Kåre Nymark, Tricia Boutté og Lars Frank, byr på musikk med sterke New Orleans-referanser som The Meters, Dr. John og Allen Toussaint. Det blir svett, suggererende, henrivende og levende. Bandet har selv uttrykt ønske om at publikum skal riste seg løs og omfavne galskapen som kan oppstå.

Tito Lausteen Quartet

Det er en tradisjon at fjorårets Union Blues Cup-vinner på Notodden Blues Festival hentes til Moldejazz. 

Tito Lausteen Quartet spiller fengende moderne blues, tidvis iblandet drivende boogie woogie. Bandet spiller egenkomponerte melodiøse låter med inspirasjon fra flere sjangere og artister som strekker seg fra Allmann Brothers Band, Grateful Dead og Eric Clapton med flere. Bandet lover fengende riff, gode melodier når de går på scenen som første band mandag og tirsdag i Alexandraparken.

Moldejazz har tidligere lansert Pat Metheny & Ron Carter, Branford Marsalis with Kurt Elling, Ane Brun, Joss Stone, Esperanza Spalding, Chick Corea, Lizz Wright, Jaga Jazzist, Wadada Leo Smith, Trondheim Jazzorkester & Skrap, In the Country med Solveig Slettahjell og Knut Reiersrud, Karpe Diem, Lemaitre, Lars Vaular, Skruk & Vårsøg med Sondre Bratland, Kaja Draksler & Susans Santos Silva, Cory Henry, Marilyn Mazur's Shamania, Eyolf Dale's Wolf Valley, Anna Högberg Attack, Gard Nilssen's  Acustic Unity, Lalaland feat Django Bates, Building Instrument, Ivan Ave, Mutual Intentions, Driving Miles og Ola Kvernberg som Artist In Residence med prosjektene «Mechanical Fair», «Steamdome», «Porkotta» og «Kirsti, Ola og Erik».

 

Billetter i salg nå!

 

Moldejazz lanserer 11 artister som gjør programmet for årets festival komplett. Blant disse er det ytterligere to prosjekt med årets Artist In Residence Ola Kvernberg, det ene et helt nytt samarbeid med amerikaneren Mat Maneri. Et nytt samarbeid er det også når Hedvig Mollestad Thomassen og fjorårets AIR Mats Gustafsson gjør klubbnatt på Plassen. Samme sted Moldejazz-debuterer også saksofon-sensasjonen Mette Henriette. I Alexandraparken spiller verdensartister som Charles Bradley og The Budos Band side om side med lokale helter som Red Hot og Tokle. Med dette og foregående artistslipp mener Moldejazz å ha levert et program i tråd med visjonen om å være Europas ledende jazzfestival.

Charles Bradley

Charles Bradley er en soulmann av den gamle skolen, med karakteristisk hes, kraftfull stemme og en brennende innlevelse. Som ung opplevde han James Brown på Apollo Theater i New York, en opplevelse som inspirerte ham å etterligne sin nye helt. Med årene har Bradley utviklet en egen stil. I mange år var Bradley stadig på flyttefot og livnærte seg av småjobber og sporadiske konserter før han ble oppdaget av Daptones Records. Han debuterte med No time For Dreaming (2011) og fulgte opp med Victim of Love (2013) og Changes (2016). Alle godt mottatt, ikke minst av et yngre publikum som har trykket soul-renessansen til sitt bryst. Bradley er en forrykende liveartist og Moldejazz sine mange soulelskende fans vil garantert bli fornøyd når Charles Bradley inntar Alexandraparken. For de som husker James Browns legendariske konsert på Idrettens Hus i 1986, så er dette det nærmeste man noen gang vil komme.

Hedvig Mollestad Trio feat Mats Gustafsson

Hedvig Mollestad Trio har siden albumdebuten Shoot! i 2011 etablert seg som en internasjonalt bejublet powertrio som viderefører arven etter berømte gitar, bass og trommekonstellasjoner, men likevel røsker tak i og frisker opp formatet. De fletter rockens tyngde med jazzens fleksibilitet. Etter debuten har trioen gitt ut ytterligere to album, All Of Them Witches (2013) og Enfant Terrible (2014). I 2016 kommer de med hele to utgivelser, et dobbelt live-album som oppsummerer karrieren til nå, og et nytt studioalbum som staker ut ny kurs. Som en ekstra godbit blir konserten et eksklusivt møte mellom trioen og Mats Gustafsson, en musiker som er kjent for den kraften og energien han bringer til musikken, noe de som opplevde ham som AIR under Moldejazz 2015 kan bekrefte. I samspill med Hedvig Mollestad Trio kan dette bli ett av de heftigste musikkmøtene i 2016.

Hedvig Mollestad Thomassen - gitar, Ellen Brekken - bass, Ivar Loe Bjørnstad - trommer og Mats Gustafsson - saksofon.

Mette Henriette

Det vakte internasjonal oppsikt da ganske ukjente Mette Henriette kom med dobbeltalbum på det verdensledende platemerket ECM, labelen som gir ut blant annet Keith Jarrett og Jan Garbarek. 25-åringen fra Trondheim hadde til da vært en «snakkis» i det interne jazzmiljøet. Nærmest over natta fikk saksofonisten med samiske røtter stor internasjonal oppmerksomhet, etter at debutalbumet høstet strålende kritikker i både hjemlig og utenlandsk presse. På Moldejazz stiller hun med en besetning som tar utgangspunkt i albumet.

 

 

Kvernberg / Nilssen-Love / Håker Flaten / Maneri

Mat Maneri er oppvokst i Brooklyn og har i mer enn 20 år vært en toneangivende fiolinist og bratsjist i den delen av det amerikanske jazzmiljøet som utfordrer grenser. Instrumentkollega Ola Kvernberg vokste opp i Fræna utenfor Molde og deler amerikanerens fascinasjon for å utfordre grenser, også sine egne. Han møtte og hørte Maneri live i Chicago for sju år siden, og opplevde at Maneri mht estetikk og form tok musikken for instrumentet inn i en ny verden. Kvernberg utfordrer seg sjøl ytterligere ved å koble på et bass/ tromme-team han ikke har spilt med i gruppe tidligere, men alltid hatt stor sans for. Musikken blir i utgangspunktet åpen - «vi stiller med clean sheets», sier Kvernberg, «kanskje tar vi med oss ei lita skisse, men her blir det mye improvisasjon».

Ola Kvernberg - fiolin/bratsj m m, Mat Maneri - fiolin / bratsj, Ingebrigt Håker Flaten - bass og Paal Nilssen-Love - trommer.

The Budos Band

Ni-mann sterke The Budos Band blander heftig afro-beat, inspirert av blant andre Fela Kuti, med tung funk, soul-jazz, r&b og psykedelisk rock til fascinerende, medrivende og musikk. Massive blåsere og flerrende gitarlinjer over et drivende komp appellerer både til de danseglade og det øvrige feststemte publikum. The Budos band har gitt ut fire album og en EP på Daptone Records, hvorav det hittil siste, Burnt Offering, kom i 2014 til svært gode anmeldelser på toneangivende nettsteder som Pitchfork og The Quietus. Sistnevnte beskriver utgivelsen som «den perfekte alkymi av de involverte grunnelementene - dette er ikke fusion, men praktisk talt en helt ny sjanger i seg selv».

Luke Elliot

Luke Elliot blir ofte sammenlignet med Tom Waits, en drømmeartist for mange Moldejazzfans. Vel vitende om at Waits ikke turnerer mer så er ikke noe mer naturlig enn å innhente denne fremadstormende amerikaneren som mange nordmenn har trykket til sitt bryst allerede, og som absolutt står på egne musikalske bein. Ingen som opplever Luke Elliot på scenen går uberørt ut av lokalet etterpå. Med strålende anmeldelser for debutplaten «Dressed For The Occasion» ; bl a 6 i Dagbladet og 5 i Dagsavisen, tv-opptredener på Lindmo og God Morgen Norge, så er det en glede å kunne presentere Luke Elliot på Moldejazz.

Red Hot

Molde Videregående Skole var ynglestedet til det som senere ble den fullvoksne R&B/rockabilly/funk-skapningen Red Hot. At dette bandet svinger live vet alle som har vært innom Moldejazz i løpet av de seineste åra. Med tre konserter tok Red Hot Moldejazz med storm i 2008, og siden da har det vært ingen vei tilbake! Live-opptaket ble til det Vidar Busk-produserte Hotter Than Georgia Asphalt og førte til omfattende turnévirksomhet. Moldejazz blir ikke det samme uten Red Hot, og vi gleder oss til en ny dose funky, Romsdals-signert blues i Alexandraparken.

Gammalgrass

Det hører til sjeldenhetene at Artist In Residence innlemmer spillestedet Alexandraparken i sin konsertrekke. Når Ola Kvernberg gjør dette så sier det litt om bredden i hans kunstneriske virke. Han går på scenen sammen med Stian Carstensen og Ole Morten Vågan under navnet Gammalgrass. Med dette bandet utforsker de sammenhengen mellom gammaldans og bluegrass, norsk og amerikansk tradisjonsmusikk som ifølge bandet har mye til felles. Dog er det ting som skiller, og bandet er særlig opptatt av å finne ut hvorfor det er så lite improvisasjon i Gammaldans. Dette gjør de via innfallsmetoden, også verbalt, noe som gjør Gammalgrass-konserter til en svært morsom opplevelse.

Mella & Friends

I 2015 ble Gildehallen gjenåpnet som «Old Persperation Hall» og det med stor suksess. I år som i fjor blir det Jan Inge «Mella» Melsæter og hans venner som står for musikken. I tillegg til Mellas faste partnere i Osloregionen, Ivar Andresen og Johan Bergli, vil orkesteret i år inkludere hans venner fra tida med Arthur Bleiken og hans jass-beskjed.

Tokle

Kristoffer Tokle vant Sparebank1s Jazztalentpris under Moldejazz 2014. Konserten han kvitterte med i 2015 var som en gatefest fra New Orleans og nå blir det mulig å høre dem igjen. Bandet, som blant annet teller Kåre Nymark, Tricia Boutté og Lars Frank, byr på musikk med sterke New Orleans-referanser som The Meters, Dr. John og Allen Toussaint. Det blir svett, suggererende, henrivende og levende. Bandet har selv uttrykt ønske om at publikum skal riste seg løs og omfavne galskapen som kan oppstå.

Tito Lausteen Quartet

Det er en tradisjon at fjorårets Union Blues Cup-vinner på Notodden Blues Festival hentes til Moldejazz.

Tito Lausteen Quartet spiller fengende moderne blues, tidvis iblandet drivende boogie woogie. Bandet spiller egenkomponerte melodiøse låter med inspirasjon fra flere sjangere og artister som strekker seg fra Allmann Brothers Band, Grateful Dead og Eric Clapton med flere. Bandet lover fengende riff, gode melodier når de går på scenen som første band mandag og tirsdag i Alexandraparken.

Moldejazz har tidligere lansert Pat Metheny & Ron Carter, Branford Marsalis with Kurt Elling, Ane Brun, Joss Stone, Esperanza Spalding, Chick Corea, Lizz Wright, Jaga Jazzist, Wadada Leo Smith, Trondheim Jazzorkester & Skrap, In the Country med Solveig Slettahjell og Knut Reiersrud, Karpe Diem, Lemaitre, Lars Vaular, Skruk & Vårsøg med Sondre Bratland, Kaja Draksler & Susans Santos Silva, Cory Henry, Marilyn Mazur's Shamania, Eyolf Dale's Wolf Valley, Anna Högberg Attack, Gard Nilssen's Acustic Unity, Lalaland feat Django Bates, Building Instrument, Ivan Ave, Mutual Intentions, Driving Miles og Ola Kvernberg som Artist In Residence med prosjektene «Mechanical Fair», «Steamdome», «Porkotta» og «Kirsti, Ola og Erik».

Billetter i salg nå!

Kommune: